5500 TL'ye RTX 2080 Super için işlemci ve anakart tavsiyesi

Bütçe
5500

adsads

Hectopat
Daha fazla  
RTX 2080 Super ekran kartı aldım bir hafta önce. Mevcut işlemcim Ryzen 5 2600X, 1440P'de oynuyorum bütün oyunları ama yine de bu işlemcinin beni çok uzun süre götürmeyeceğini biliyorum. Yeni bir işlemci ve anakart alacağım şimdi, mevcut anakartım ASUS A320M-K. Intel işlemci oyun için daha iyi diye bildiğimden Intel'e geçmeyi düşünüyorum. Kafamda net bir işlemci yok. Ryzen'in güçlü bir modeli de olabilir. Bütçem işlemci ve anakart ve işlemci fanı birlikte beş bin beş yüz TL civarı. RAM'lerim 3000 MHz. Soğutucum Corsair VS 650.

Önerilerinize göre alım gerçekleştireceğim.

Bu üçlü mükemmel olur Kasaniz nedir?

Genel olarak Ryzen 7 3800X önerilmiş, işimi görür mü sizce intelin oyun perfromansı çok övülüyordu o yüzden aklımda Intel Core i7 10700K vardı. Bir de Ryzen 7 3800X'in stok soğutucusu yetersiz midir?

*Kasam Thermaltake modelini bilmiyorum cam falan yok komple kapalı o yüzden RGB pek yok.

3800x için stok fanla çok ısınıyor diyorlar stok fanla kullansam sorun olur mu acaba? Ekstra sıvı soğutucu fan pahalı geliyor şu an.

3800x için stok fanla çok ısınıyor diyorlar stok fanla kullansam sorun olur mu acaba? Ekstra sıvı soğutucu fan pahalı geliyor şu an.
Dikkat ederseniz öneri yapan arkadaşlar işlemci için sıvı soğutma önerisi de yapmışlar.

TDP değeri düşük olduğu için 3700X aynı anakart ile kullanmak pek sıkıntı olmayabilir. OC vb. yapacağım diyorsanız B550 anakart alınabilir.

Kasa nedir? Soğutma bakmanızı öneririm.

Kasa Thermaltake Level 10 GTS. Ekstradan iki tane 20 Cm'lik fan var, hava alımını düzenlemiş olmama rağmen yine de kasa çok serin çalışmıyor. İşlemci de çok sıcak olacaksa baştan Intel'e geçmeyi düşündüm o yüzden. Bir de anakart değişimi ne kadar fark eder bilgim çok az.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…