5500 TL'ye RX570 sistem alınır mı?

Daha fazla  
Arkadaşlar, uzun aramalarım sonucunda bir bilgisayar buldum, 2. el olarak alacağım fiyatı 5500 lira. Aşağıda özelliklerini ve ekipmanlarını belirttiğim bilgisayarın fiyatı sizce pahalı mı? Yoksa olması gerektiği gibi mi? Bir de bilgisayarı almadan önce bilgisayarın sahibi yanımda 15 dakikalık bir Valorant oynayacak. Grafikleri Full ayarlarda. Bu süre içinde bilgisayarda bir sorun varsa ortaya çıkar mı? Şimdiden teşekkürler.

i3-9100F islemci.
AMD RX570 4 GB ekran karti.
8 GB RAM.
500 GB SSD.
Ms H310M Pro anakart.
500W Power.
75 Hz monitor.
Mouse+klavye+kulaklık dahildir.

Sistemin fiyatıyla ilgili yorum yapacak bilgiye sahip olduğumu düşünmüyorum. Ancak oyun yerine hem ekran kartını hem de işlemciyi stres testine sokmanız daha iyi olur. Hatta şansını zorlayıp ram ssd testlerine de baktırabilirsin. Ayrıca bu süre içerisinde güç kaynağının da voltaj değerlerini izleyecek bir program açıp dalgalanma olup olmadığına da bakılabilir.

FurMark testi yaptırın kesinlikle zorlasın bilgisayarı. Onun dışında monitör dahil 5.5k fiyat gayet normal bu sistem için yanına 8 GB RAM daha eklerseniz çok daha iyi olur.

Hocam şöyle bi test yaptırıp atmış. Sizce bundan bi şey çıkar mı? Ben pek anlamadım değerleri.

Sahte bir ilan değilse alınır ayrıyeten arkadaşın yanında bakma şansın varsa iyice incele 2. olarak RAM'ler 16 yapılmalı kesinlikle.
Sahte olucağını sanmam. Gidip alacağım sonuçta ve ram konusunda haklısınız.

Bence çok iyi neredeyse 5500'e bilgisayar kalmadı bir de monitör dahil.

Bakalım hocam fiyatının bu kadar uygun olması beni ürkütüyor biraz açıkçası. Bir sorunu vardır diye düşünüyorum ama sahibi de istediğiniz testi yapabilirsiniz yanınızda oyun oynarım deyip duruyor güven veriyor insana.

Değerler bu havalar için normal fakat kaç dakika yapmış testi onu canlı olarak isteyin. 1 dakika içinde bu sıcaklığa çıkıyorsa bir işe yaramaz.
Tamamdır hocam teşekkür ederim. Sistemi almaya gittiğim gün sizinle bi şekilde iletişime geçme ihtimalim var mıdır acaba? Siz daha bilgilisiniz. Bana yardımcı olabilir misiniz?

Tamamdır hocam teşekkür ederim. Sistemi almaya gittiğim gün sizinle bir şekilde iletişime geçme ihtimalim var mıdır acaba? Siz daha bilgilisiniz. Bana yardımcı olabilir misiniz?

Test için gittiğinizde FurMark programını açın oradan 1080p test yapın ve 15 dakika bekleyin kart 80 derece üstüne çıkmıyorsa sorun yoktur. OCCT programı ile işlemciye sağlam yük verin oda aynı şekilde 80 derece üstüne çıkmıyorsa sorun olmaz. Bir de diskleri kontrol edin HD Tune gibi bir program ile sağlığına bakın bad sector var mı kontrol edin. Oyun testide yaparken kesinlikle ekran kartının VRAM kısmını dolduran bir oyun seçin kartı zorlayın çökme ya da ekranda bozulma var mı diye.

Tamamdır hocam teşekkür ederim ilgi ve alakanız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…