Çözüldü 5500 XT %131 VRAM Kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
42
Az önce Borderlands 3'e girdiğimde hafif takılmalar hissedince "ölçümler katmanını" açayım dedim bir baktım 10.7 GB VRAM kullanıyor. İşin garip yanı oyunu 3 gündür oynuyorum, genelde 12 GB RAM ve 5 GB VRAM kullanırken, burada 8 GB RAM ve 10.7 GB VRAM kullanıyor. Bilgisayardaki RAM'i bırakıp ekran kartına mı çöktü nedir. Oyundan çıkınca baktım 7 GB VRAM kullanıyor bilgisayarı hala, yani oyunla alakalı gibi de gelmedi, yeniden başlatınca düzeldi. Buna ne sebep olmuştur bilen var mı?

Ekran kartı: Sapphire Pulse RX 5500 XT 8 GB.
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 2x8 GB.

Göstergede sorun yoktu çünkü kartın zorlandığını hissettim orada ve takılmalar oluyordu. Masaüstündeyken Afterburner ile de baktım %80 VRAM kullanıyordu. Yeniden başlatınca düzeldi.

Akşamki oyunumdaki değerler bu şekildeydi kayıt almıştım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Evet MSI Afterburner ile denemezse arkadaş kendi ekran kartım olan 5500XT 8 GB'ın içini açıp bakacağım az kaldı.

Yani diyorsun ki kart gerçekten %131 VRAM kullanabiliyor. Mucize bir değer. AMD harikalar yaratmış ama takılmalar da olmasa ne güzel olurmuş.
Bu konu ciddi mi?
Net bir şekilde gösterge hatalı.

Ben öyle bir şey demiyorum aynı takılmalar Rise of The Tomb Raider oynarken 8 GB VRAM'i zorlarken de yaşanmıştı. MSI Afterburner neden oyunu kapatınca 6 GB civarı VRAM kullanımı göstersin masaüstünde o zaman? Normalde takılmayan oyun bu veriyle takılsa sen ne düşünürsün bir söyle mükemmel teknik bilginle mesela, tüm Technopat ailesi aydınlansın. Benim kimseye yalan borcum mu var. Senin aldığın kart arızalı çıktıysa önüne gelen her konuda aynen kötülemeye devam edebilirsin. Ben kart iyidir, 10 GB VRAM bile kullanıyor mu demişim? Böyle bir veri var, oyunda takılma oldu sebebi nedir diye soruyorum. Belki tüm VRAM'e yüklendi (8 GB) üzerine de RAM ile o veriyi gösterdi ben sebebini soruyorum.

Burada 50. saniyeden bak 8 GB VRAM kullanıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da iki gün önce başka kullanıcı sormuş.

Takılma olmasa ben de biliyorum "veri hatası" deyip geçmeyi.

@Maviares Borderlands 3'de bir kere oldu ve sebebini bilmiyorum ama Rise of The Tomb Raider'ı tüm ayarları sona çekerek oynarsan oyunun VRAM'i deli gibi zorladığını görürsün orada özellikle şu ilk görev veren adamın olduğu Sovyet kampı çevresinde.

Aynısı başına gelen başka birisine yazılan bunu buldum. Büyük ihtimalle "memory mismatch" dediği konu oldu. DX 11'den DX 12'ye geçirmiştim Borderlands 3'ü, sanıyorum orada VRAM'in tamamını çekip üzerine normal RAM'i çekip göstergeye toplamını ekledi. Takılmalar da tüm 8 GB VRAM'i sömürüp zorlamasından oldu.

Son düzenleme:
Memory mismatch da olabilir ancak memory leak olduğu kesin, oyundan çıktıktan sonra bile VRAM kullanıyorsa memory leak olduğu kesindir. Bir oyun, yazılım kapandığında bile kaynak kullanmaya devam ediyorsa bellek sızıntısı yaşatıyor demektir. Geliştiricilerin yaptığı bir hatadır bu, bilmiyorum Borderlands 3'de Nvidia kullanıcıları bu tarz sorunlar yaşadı mı ancak oyunun bellek sızıntısı yaşattığı kesin gibi duruyor.

@Fatalis bana da öyle geliyor şu videoda olanın aynısı başıma geldi çünkü. O esnada Afterburner açsaydım keşke ama tahminim 8 GB VRAM'i sonuna kadar kullanıyordu oyunda.

Memory leak kısmen var ve Radeon Software bunu üzerine koyuyor, Afterburner koymuyor sanıyorum. İlk başıma gelende de 8 GB VRAM'in üzerine 2.7 GB memory leak koymuş olmalı. Diğer tüm veriler aynı çünkü Afterburner ile.

4258 GB VRAM - 4864 GB VRAM

4749 GB VRAM - GB 5355 VRAM

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…