5500TL Monitör Önerisi

88602

Kilopat
Makaleler
6
Monitör
MSI OPTIX MAG301RF
Dün akşam aldığım monitörle ilgili sorularım olacaktı.
Çözünürlüğü 2K (2560x1440) olmasa da WFHD (2560x1080) olduğundan dolayı pek bir fark yoktur ve Rapid IPS panel olduğundan dolayı muadillerine göre daha avantajlıdır diye düşünüyorum.
Zaten -bildiğim kadarıyla- hiçbir Boost işlemi olmadan 1ms (GtG) tepkime süresine çıkabiliyor.

Bu fiyat bazında daha iyi monitörler var mıdır? Siparişi iptal etmeli miyim?

Son düzenleme:
Simülasyon dışında oyun için kullanılmaz bence. 21:09 oran oyun için değil hiç hoş durmuyor. Karakterler enlemesine geniş oluyor.
Ben sadece oyun için almayacağım hocam.

Bilgisayar Bilimi öğrencisiyim. Yazılım, tasarım, film gibi şeylerle daha çok vakit geçiriyorum. Oyun oynarsam arada bir öylesine oynuyorum. Ayrıca 21:09 oranın bazı oyunlar için keyifli olabileceği yazıyor internette.

Bu ekranı almamdaki amacım şu: MacBook ekranı küçük gelirse HDMI ile bu ekrana bağlanıp işimi rahat yapabilmek veya canım sıkılınca Gamingbook'umdan oyun oynayabilmek.

Rekabetçi oyunlar oynarım ama öyle e-spor yada yayıncılık gibi büyük hedeflerim yok.

Çok mu yanlış seçim? 4K 60Hz 1ms ekran alsaydım yeterli miydi?

Bilgisayar Bilimi öğrencisiyim. Yazılım, tasarım, film gibi şeylerle daha çok vakit geçiriyorum. Oyun oynarsam arada bir öylesine oynuyorum. Ayrıca 21:09 oranın bazı oyunlar için keyifli olabileceği yazıyor internette.

Bu ekranı almamdaki amacım şu: MacBook ekranı küçük gelirse HDMI ile bu ekrana bağlanıp işimi rahat yapabilmek veya canım sıkılınca Gamingbook'umdan oyun oynayabilmek.

Rekabetçi oyunlar oynarım ama öyle e-spor yada yayıncılık gibi büyük hedeflerim yok.

Yazılımcılar genelde IDE'leri monitörü 90 derece çevirerek kullanıyorlar sizin aksinize, siz yatayda uzatmışsınız. Ayrıca Macbook'ların en:boy oranı genelde 16:10 oluyor, yenilerde dikey daha da uzamış olabilir bu da gün içindeki değişimlerde rahatsız edebilir sizi.

Tasarım için aldıysanız iyi. Oyun için aldıysanız, kötü bir monitör. Baş ağrıtabilir. Ayrıca oyun oynayacaksanız, iyi bir donanımınız olmalı.
Hocam oynayacağım oyunlar belli zaten Warframe, GTA5 falan hepsi geniş ekranda daha keyifli olabilecek oyunlar ancak dediğiniz gibi 21:09 oran daha çok donanım talep ediyormuş. Donanımım yeter mi bilmiyorum pek de güvenemiyorum fakat düz 2K için de yeterli donanıma sahip değilim açıkcası o yüzden ekran alacaksam her türlü grafikten kısıcam.
Yazılımcılar genelde IDE'leri monitörü 90 derece çevirerek kullanıyorlar sizin aksinize, siz yatayda uzatmışsınız. Ayrıca Macbook'ların en:boy oranı genelde 16:10 oluyor, yenilerde dikey daha da uzamış olabilir bu da gün içindeki değişimlerde rahatsız edebilir sizi.
Siz de güzel noktalara değinmişsiniz. IDE'ye geçtiğimde hangi monitör olursa olsun dikey çevirmem çünkü üşengeç birisiyim. Ayrıca, çevirecek olsam bile 21:09 oranı olan ekranı çevirsem dikeyi daha büyük olmaz mı hocam? Macbook konusuna gelirsek o kadar rahatsız edeceğini sanmıyorum. Yani, 21:09 ekran hiç kullanmadım fakat alışırım diye düşünüyorum.

Anladığım kadarıyla monitörün 21:09 oranı olması dışında pek bir sorunu yok.

Vazgeçersem ne önerirsiniz peki? Her işimi görebilecek bir monitör tavsiyesi istiyorum.

MSI 27" OPTIX MAG274QRF

Bu iyi midir?

LG 27GP83B-B

Bunu da gördüm ama pek sıcak bakmıyorum çünkü 1ms GTG özelliği sadece overdrive ile aktif edilebiliyor gerçekte 3ms idi galiba.

Son düzenleme:

Rekabetçi oyunlar oynarım ama öyle e-spor ya da yayıncılık gibi büyük hedeflerim yok.

Yazılım ve kodlama için bence gayet güzel bir seçim. Ben kodlama yaparken 27 inch monitörüm olmasına rağmen ikinci bir ekrana ihtiyaç duyuyorum. Bu monitörde direkt yan yana açmak daha keyifli olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı