Ryzen serisi 2020 garantili ayrıyetten ısınma sorunu gidereli çok oldu bu arada ssd olmadan belki daha yüksek fps alabilirsin ama pc ömrü ve hızı açısından 4k üstü sistemlerde şart
Bazı arkadaşlar kafasına göre konuşmuş gibi. AMD 2020'ye kadar aynı soketi kullanacağını söyledi ama 9. nesil İntel işlemciler 300 serisi anakartlar da kullanılacak diye biliyorum. AMD bu konuda başta avantajlıydı ama ben 9. nesille beraber İntel'in öne geçeceğini düşünüyorum. Ayrıca RAM'i tek 8 olarak alsanız bile ileride 2 slot olduğu için aynı RAM'den takabilirsin. SSD olmadan daha fazla performans etmen mümkün değil zaten. SSD takarsan Windows hızlanacaktır. Oyunları kurmanı önermem. @Travis güzel sistem toplamış alınabilir. Önerdiği PSU biraz sıkıntılı olabilir malzeme kalitesi konusunda biraz kötü diye biliyorum. Akasa Viper 600W alınabilir. Ayrıca birkaç ay HDD ile devam edince sisteme SSD takınca farkı göreceksiniz zaten. Yayın düşüncen vardır belki kısacası render, çok çekirdek gerektiren işlemler için Ryzen 5 2600 iyi olacaktır. Bütçe varsa Ryzen 5 2600X alınıp GTX 1050 Tİ mini modeli alınabilir. RAM'i en az 3000 MHz yapın. AMD mimarisinde MHz çok önemli. Çift kanal da önemli ama 3-4 FPS fark yapar en fazla APU olsaydı baya yapardı. Anakartta 2 RAM slotu olursa tek modül 8 GB alıp ileride güçlendirirsiniz. B450M daha iyi olacaktır sığdırılabilirse. A prime değil de K prime alınabilir. Fiyat azalsın diye.
SDD ve ekran kartı almayıp, ekran kartını Hepsiburada' dan RX 580 alırsınız daha ucuza toplamış olursunuz.
Ekran kartını kendiniz takabilirsiniz aslında özel bir sebebi yoksa.
SSD'yi oyunda kullanmayacaksan neyine yarar ki? Windows 20 saniye daha geç açılsa ne olur açılmasa ne olur. @Silinen üye'ın sistemi çok daha iyi. RX580 ile GTX1060 6 Gb arasında çok olmasa da fark var. Buradan da bakabilirsiniz. 1050Ti ise nereden çıktı anlayamıyorum.