5500XT sistemde darboğaz var

dwepss

Hectopat
Daha fazla  
Yeni aldığım ekran kartını bilgisayarıma ne kadar uyumlu olup olmadığına bakmadan aldım, nasıl olursa sonra işlemci yenilerim diyerek. Ama gel gör ki darboğaz var. Acaba ekran kartını, işlemcim ile uyumlu hala getirebileceğim, ekran kartının gücünü düşürüp oyunlarda darboğaz yaşamadan yapabilme ihtimalim var mı?

Sistem özellikleri.

- AMD Ryzen 3 2000G.
- XFX Radeon 5500 XT 4 GB.
- Corsair Vengeance 3000 MHz 8 GB (X2)

Ryzen 3 1200 ile eş değer bir işlemciye sahipsin en iyisi ikinci el R5 3600 al işlemciyi satıp cebinden ekstra para çıkmaz.

Ryzen 3 1200 ile eş değer bir işlemciye sahipsin en iyisi ikinci el R5 3600 al işlemciyi satıp cebinden ekstra para çıkmaz.

1200'den daha güçlü ancak 5500XT de darboğaz olabiliyor evet. 1600 AF veya 2. el 2600 alabilir ucuza.

2200G zaten yetersiz o ekran kartı için. Eğer soğutucun ve anakartın müsait ise overclock yapmayı dene yeterli bulmuyorsan veya yapamadıysan 1600af, 2600, 3100, 3500x, 3600 gibi işlemcilere geçebilirsin.

Maalesef anakartım overclock uygun değil. Şu anlık işlemci değiştirme veya takas gibi bir durumum yok. Elimdeki ekran kartının gücünü düşürerek işlemciye darboğaz yapmayacak seviyeye getirebilir miyim, bunu merak ediyorum.

Bence elinizle saat hızlarını düşürmeyin bu sadece darboğazı gölgelemek olur onun yerine ekran kartına daha çok yük bindirin. Mesela mümkün oldukça yüksek ayarlarda oynayın.

Bence elinizle saat hızlarını düşürmeyin bu sadece darboğazı gölgelemek olur onun yerine ekran kartına daha çok yük bindirin. Mesela mümkün oldukça yüksek ayarlarda oynayın.
Fivem gibi bir oyun oynuyorum. Ayarları yükseltip ekran kartını kullandırtınca fps ortalaması(sv ye göre değişiyor tabi) ortalama 35-50 bu da oyun keyfimi bozuyor. Demek ki maalesef yapacak bir şey yok o zaman.

Fivem gibi bir oyun oynuyorum. Ayarları yükseltip ekran kartını kullandırtınca fps ortalaması(sv ye göre değişiyor tabi) ortalama 35-50 bu da oyun keyfimi bozuyor. Demek ki maalesef yapacak bir şey yok o zaman.
Anakartı satıp yenisini almayı düşünebilirsiniz b350 veya b450 çipsetler overclock izni veriyor. elinizdekini iyi fiyattan çıkarabilirsiniz veya direk b450, b350 takası deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…