Çözüldü 550W güç kaynağı 9060XT'ye yeter mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
7800x3D+RX9070 sistemin direk kablodan çektiği güç maksimumda 485W ölçebildim. Ekran kartı ve işlemci stress testindeydi. Bence 550W yeterli olur ama korumaları sağlam bir model seçmek gerekiyor. FSP ise genel olarak güvenilirdir daha iyi bir model ararsanız fiyatı da uçuk olmasın derseniz High Power'lara bakabilirsiniz. PSU'ları en nihayetinde marka olarak değil de ürün olarak değerlendirmek gerek.

Ekran kartı TDP bayağı düşükmüş ben yüksek zannettim yeterli olacaktır gibi duruyor genel olarak 550W bana çok az gibi geliyor artık.
Harbiden çok düşükmüş 170 watt çekiyor. Rx 580 ile aynı hatta daha az. Ondan dolayı yeterli. Öyle 9060 xt diyince bende büyük birşey bekledim açıkçası

Diğer parçalar güç çekmiyor mu hocam? Bu işte bence bir terslik var. Ayrıca neden sınırda kullanayım ki? Bence arada minimum 100-150W boşluk olması iyidir.

Diğer parçalar güç çekmiyor mu hocam? Bu işte bence bir terslik var. Ayrıca neden sınırda kullanayım ki? Bence arada minimum 100-150W boşluk olması iyidir.

Ben kimse sınırda kullansın gibi bir ifade belirtmedim ayrıca benim sistemim arkadaşınkinden çok daha fazla tüketim görür. Diğer parçalar derken? Ben direk kablodan ölçüyorum tüm sistemi. İşte bir terslik yok maksimumda ekran kartım 220W tüketiyor 7800x3D ise 90W civarlarını geçmiyor 485W aşırı bile fazla. Arkadaşın sistemi maksimumda 400W çeker üzerini göreceğini sanmam tabii bu bileşenlerle. Kendim 750W kullanıyorum. Arkadaş özelinde 550W yeterli olacaktır. Bana kalırsa hiçbir sistemde 750W altı korumaları düzgün olmayan Power modelleri tercih edilmemeli ama ekonomik durumlar ortada.

Son düzenleme:
Sıkıntısız kullanılır hocam.

12V kanalını ekran kartı ve işlemci kullanır diye biliyorum. Diğer kanallar diğer parçalar için mevcut 5V vesaire.

RX 5600 XT kullandım 500 watt varken oyunlarda gücü kesiyordu 5600 XT 150 watt çekiyordu yani şunu diyeyim hocam ağır yük altında sende sıkıntı yaşayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…