56 ortalama ile sınıfı geçer miyim?

aliss35

Centipat
Daha fazla  
10.sınıfım (2.dönem) edebiyat dahil 7 dersten kaldım.1.dönem 58 ortalama, 2.dönem 56 ortalamam var şu anda. Sınıfta kalır mıyım?

Edebiyat sorumluluğa girebiliyorsun 12'ye kadar. Şu an geçersin.

Sorumluluğun bir sınırı var diye biliyorum

10.sınıfım (2.dönem) edebiyat dahil 7 dersten kaldım.1.dönem 58 ortalama, 2.dönem 56 ortalamam var şu anda. Sınıfta kalır mıyım?

6 ve daha fazla dersten kalırsanız sınıfta kalırsınız.

6 ve daha fazla dersten kalırsanız sınıfta kalırsınız.
Hayır, ortalama 50'den yüksek olduğunda baraj ders(ler)i sorumlu olarak diğer tüm dersleri de ortalama ile geçmiş olunuyor. Yani sınıfta kalmaz.

Ortalama 50'den aşağı olduğundaysa en fazla 3 dersten sorumlu olacak şekilde sınıfı geçebilir.

Senin dediğin 6 ders mevzusu önceki sınıflarla beraber oluşan sorumlu ders sayısı.

2 dönem ortalaması 100 geçse bile 6 dersten kalınca sınıf tekrarı oluyor benim bildiğim bende de öyleydi çünkü.

2 dönem ortalaması 100 geçse bile 6 dersten kalınca sınıf tekrarı oluyor benim bildiğim bende de öyleydi çünkü.
Yılsonu ortalaması 50 ve üstü ise ders sayısına bakılmadan baraj dersler hariç hepsini geçmiş kabul ediliyor öğrenci. Sadece baraj derslerin sorumluluğunu vermesi lazım.

Yılsonu ortalaması 50 ve üstü ise ders sayısına bakılmadan baraj dersler hariç hepsini geçmiş kabul ediliyor öğrenci. Sadece baraj derslerin sorumluluğunu vermesi lazım.
Çok teşekkürler. <3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…