Çözüldü 5600 MHz anakarta 6000 MHz RAM takılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ormancocugu

Decapat
Daha fazla  
Başlıkta da yazdığı üzere i5-14400F işlemci alacağım. Ana kartımda H610M RAM'leri 200 lira daha verip 6000 MHz yapmak istiyorum ama sıkıntı çıkar diye korkuyorum. Normalde alacağım RAM 5200 MHz ana kartım 5600MHz destekliyor bende dedimki 6000 MHz alayım 5600 MHz'de çalışsa bile 400 MHz kardır. Yani 6000 MHz bir RAM'i anakart zoruyla 5600 MHz'de kullanınca bir sıkıntı olur mu ve Dual çalışmama gibi sorunları söylediler bir sıkıntı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet takabilirsin, 5600 MHz değerinde çalıştırırsınız. Bir sorun olmaz.
Dual çalışmama sorunları ne oluyor?
Sorun olmaz, dual çalışmama veya performanslı çalışmama RAM'inizin CL ve MHz değerleri farklı olduğunda meydana gelen şeyler. Siz aynı çift RAM takacaksınız anladığım kadarıyla. Bir problem olmaz.

yok 1 tane 16GB 6000 MHz ram takacağım

@ormancocugu O zaman dual çalışmaz, tek RAM takacaksınız çünkü. Dual çalışması için çift RAM takmanız gerek. Sizin takacağını single çalışacak. DDR5 ise sıkıntı yok, single kullanabilirsiniz. Ama DDR4 ise dual kullanmanızı öneririm. Performansı iyi arttırıyor. Yani DDR4 ise 2×8 GB RAM seçin.

DDR5 değil mi onlarda tek kanal sorun olmuyor DDR4 de Dual fark ediyor DDR5 de etmez 6000 MHz de taksan o 5600 MHz de çalışacak zaten sıkıntı olmaz.
Çok sağolun bilgisayarı biraz önce satın aldım çocukluk hayalimdi yardımınız için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…