5600 XT sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Yggdrasill123

Femtopat
Daha fazla  
RAM
PATRİOT 3600 MHZ 2*8
SSD veya HDD modeli
CRUCİAL P3 1 TB
Ekran kartı
RX 5600 XT
Anakart
GİGABYTE B550 AORUS ELİTE V2
İşlemci
RYZEN 5700X
Öncelikle aşırı derecede bilgim olmasa da mavi ekran analizlerini yardımcı olmak anlamında inceledim.
Not: Başlamadan önce işlemci, RAM ve ekran kartı overclock ve undervolt işlemleri varsa hepsini geri alın.
1) BIOS güncellemenizi buradan yapın. En son F16b sürümü gelmiş eğer bunu yaptıysanız bu maddeyi es geçebilirsiniz.
2) Ekran kartı sürücünüzü " AMD Cleanup Utility " yazılımı yardımıyla kaldırıp, temiz bir kurulum ile yeniden yükleyin.
3) Memtest ile RAM'lerinizi buradaki makale yardımıyla test edin.
4) Mavi ekranlarından birinde "classpnp.sys" olduğunu fark ettim onun içinde buradaki işlemleri yapın.

Sonrasında yeniden mavi ekran verirse beni etiketlemekten çekinmeyin.

@Yggdrasill123
@Recep Baltaş
Öncelikle aşırı derecede bilgim olmasa da mavi ekran analizlerini yardımcı olmak anlamında inceledim.
Not: Başlamadan önce işlemci, RAM ve ekran kartı overclock ve undervolt işlemleri varsa hepsini geri alın.
1) BIOS güncellemenizi buradan yapın. En son F16b sürümü gelmiş eğer bunu yaptıysanız bu maddeyi es geçebilirsiniz.
2) Ekran kartı sürücünüzü " AMD Cleanup Utility " yazılımı yardımıyla kaldırıp, temiz bir kurulum ile yeniden yükleyin.
3) Memtest ile RAM'lerinizi buradaki makale yardımıyla test edin.
4) Mavi ekranlarından birinde "classpnp.sys" olduğunu fark ettim onun içinde buradaki işlemleri yapın.

Sonrasında yeniden mavi ekran verirse beni etiketlemekten çekinmeyin.
Teşekkürler, bios gigabyte'in sitesinde FCC yayınlanmıştı, yükseltmeyi gerçekleştirdim.

Memtest yapmıştım dün 3 saat sürdü herhangi bir hata bulamadı ayrıca arkadaşın anakartında denedim herhangi bir hata vermedi.

Anakart ve power kaldı geriye, birde classpnp.sys dediğiniz olayı deneyeceğim. Tekrar dönüş sağlarım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı