5600G sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

navysat

Decapat
RAM
XPG Gammix 8GB 3200MHZ CL16 X2
SSD veya HDD modeli
320GB WD BLUE HDD 2TB WD BLACK HDD
Ekran kartı
İGPU
Anakart
B450M S2H
İşlemci
AMD RYZEN 5 5600G
Bugün sabah (hata aldığımı hatırlamıyorum ama yemişim) ve akşam CS'de harita yüklenirken mavi ekran yedim. Dosyaları paylaşıyorum.

@xxMFIxx yardımcı olabilirseniz sevinirim hocam.

Merhaba.

Aldığınız hataların ikisi de diskle alakalı hatalar.
Biri fileinfo.sys biri de hiç hayra alamet olmayan NTFS.sys hatası.

HD Tune ile sistemdeki disklere "Quick Scan" kapalı şekilde "Error Scan" yapmanızı ve CrystalDiskInfo üzerinden SMART verilerini paylaşmanızı istiyorum.

Öncelikli olarak 320GB kapasiteli bir diskiniz var gördüğüm kadarıyla o diske test yapıp verileri paylaşmanızı istiyorum.
Sonrasında 2TB HDD için de test yaparsınız.

Artık günümüze göre düşük kapasiteli HDD'ler genelde sisteme iki HDD bağlıysa sorun çıkartan olarak karşımıza çıkıyorlar.

Bundan birkaç hafta önce yine aynı şekil mavi ekran yiyordum ve bu testleri yapmıştım ve RAM testide dahil hepsi sorunsuz çıkmıştı ama bir daha paylaşıyorum. HD Tune testlerini yapıyorum şu anda en yakın zamanda yollarım.

Merhaba.

Aldığınız hataların ikisi de diskle alakalı hatalar.
Biri fileinfo.sys biri de hiç hayra alamet olmayan NTFS.sys hatası.

HD Tune ile sistemdeki disklere "quick scan" kapalı şekilde "error scan" yapmanızı ve CrystalDiskInfo üzerinden Smart verilerini paylaşmanızı istiyorum.

Öncelikli olarak 320GB kapasiteli bir diskiniz var gördüğüm kadarıyla o diske test yapıp verileri paylaşmanızı istiyorum.
Sonrasında 2TB HDD için de test yaparsınız.

Artık günümüze göre düşük kapasiteli HDD'ler genelde sisteme iki HDD bağlıysa sorun çıkartan olarak karşımıza çıkıyorlar.

320 GB olan HDD Windows üstüne kurulu olan diğer HDD de önceden test yapmıştım yine bu şekil sorunsuz çıkmıştı ama deneyebilirim.

@xxMFIxx hocam lütfen yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-02-25 191258.png
    Ekran görüntüsü 2023-02-25 191258.png
    75,7 KB · Görüntüleme: 44
  • Ekran görüntüsü 2023-02-25 191319.png
    Ekran görüntüsü 2023-02-25 191319.png
    68,3 KB · Görüntüleme: 40
  • Ekran görüntüsü 2023-02-25 201102.png
    Ekran görüntüsü 2023-02-25 201102.png
    40,9 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
Bundan birkaç hafta önce yine aynı şekil mavi ekran yiyordum ve bu testleri yapmıştım ve RAM testide dahil hepsi sorunsuz çıkmıştı ama bir daha paylaşıyorum. HD Tune testlerini yapıyorum şu anda en yakın zamanda yollarım.

320 GB olan HDD Windows üstüne kurulu olan diğer HDD de önceden test yapmıştım yine bu şekil sorunsuz çıkmıştı ama deneyebilirim.

• Sonuçları eksik yollamışsınız. 2 diskinde crystal sonucu atmışsınız ancak HD Tune sadece SSD için error scan var. 320gblık diskiniz için HD Tune health kısmını atın ve 2 TB'lık diskiniz için HD Tune health ve Error Scan kısmını ayrıca atın.
  • Bir de sistemden Malwarebytes yazılımını Revo ile kaldırın.
Revo Uninstaller Pro trial sürümünü alttaki linkten indirin.

Adı verilen program veya programları listeden bulup solundaki tike basıp kaldır deyin.
Programın kendi silmesi bittikten sonra gelişmiş mod seçerek artıkları tarayın ve çıkan her şeyi sil deyin.
Sisteminizi yeniden başlatın.

Ek olarak özellikle beni çağırmışsınız gibi olmuş. Diğer arkadaşlarımızda bilgilidir bu konularda. İlk müsait olan kim oluyorsa o cevap veriyor. Sizlere söylenenleri eksiksiz yaparsak sonuca daha iyi ulaşırız. İyi akşamlar dilerim. Ben her gün uygun olmayabiliyorum. Müsait oldukça bildirimleri ve yeni konuları incelerim. Kolay gelsin.

• Sonuçları eksik yollamışsınız. 2 diskinde Crystal sonucu atmışsınız ancak HD Tune sadece SSD için error scan var. 320GB'lık diskiniz için HD Tune health kısmını atın ve 2 TB'lık diskiniz için HD Tune health ve error scan kısmını ayrıca atın.
  • Bir de sistemden Malwarebytes yazılımını Revo ile kaldırın.
Revo Uninstaller Pro trial sürümünü alttaki linkten indirin.

Adı verilen program veya programları listeden bulup solundaki tike basıp kaldır deyin.
Programın kendi silmesi bittikten sonra gelişmiş mod seçerek artıkları tarayın ve çıkan her şeyi sil deyin.
Sisteminizi yeniden başlatın.

Ek olarak özellikle beni çağırmışsınız gibi olmuş. Diğer arkadaşlarımızda bilgilidir bu konularda. İlk müsait olan kim oluyorsa o cevap veriyor. Sizlere söylenenleri eksiksiz yaparsak sonuca daha iyi ulaşırız. İyi akşamlar dilerim. Ben her gün uygun olmayabiliyorum. Müsait oldukça bildirimleri ve yeni konuları incelerim. Kolay gelsin.

Hocam sistemde MBAM yok.

Hocam bir de galiba bilgisayarda virüs var anlayamadım ama kendi kendine bilgisayarın ekran kapanma süresini sıfırlıyor.

Health kısmı ektedir.

Error scan kısmı ektedir.

@xxMFIxx en son sizle bundan önceki mavi ekran hatamla silmiştik ve arkada yedeklemiş galiba ondan dolayı olabilir diye siliyorum bilginize.

Yedeklenen dosya ektedir.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-02-26 000820.png
    Ekran görüntüsü 2023-02-26 000820.png
    123,9 KB · Görüntüleme: 33
  • Ekran görüntüsü 2023-02-26 000900.png
    Ekran görüntüsü 2023-02-26 000900.png
    130,2 KB · Görüntüleme: 42
  • Ekran görüntüsü 2023-02-25 201102.png
    Ekran görüntüsü 2023-02-25 201102.png
    40,9 KB · Görüntüleme: 32
  • Ekran görüntüsü 2023-02-26 050556.png
    Ekran görüntüsü 2023-02-26 050556.png
    42,2 KB · Görüntüleme: 39
  • Ekran görüntüsü 2023-02-26 103224.png
    Ekran görüntüsü 2023-02-26 103224.png
    46 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
SATA kablonuzda bir sorun olabilir mi testler temiz çıktığına göre? SATA kablosunu değişme şansınız var mı?

Dün bilgisayara format attım ve yine mavi ekran yedim format atmama rağmen büyük ihitimal sorun donanımsal yeni SSD almayı düşünüyorum. Zaten HDD'ler çok eski çalışma saatleri çok fazla. SATA kablosu değiştirebilme gibi bir şansım yok zaten yeni SSD almayı düşünüyorum.

Bugün yediğim mavi ekran hatası ektedir.

Dün bilgisayara format attım ve yine mavi ekran yedim format atmama rağmen büyük ihitimal sorun donanımsal yeni SSD almayı düşünüyorum. Zaten HDD'ler çok eski çalışma saatleri çok fazla. SATA kablosu değiştirebilme gibi bir şansım yok zaten yeni SSD almayı düşünüyorum.
Yani sorun diskle ilgili bir şey muhtemelen. Formatta attınız hala devam ediyorsa kablo deneme şansınız da yoksa en iyisi bir SSD alın. Alırken Western Digital tavsiye ederim. Ya da Samsung olabilir. Ama Samsunglar biraz daha tuzlu. Ben WD kullanıyorum.

Yani sorun diskle ilgili bir şey muhtemelen. Formatta attınız hala devam ediyorsa kablo deneme şansınız da yoksa en iyisi bir SSD alın. Alırken Western Digital tavsiye ederim. Ya da Samsung olabilir. Ama Samsung'lar biraz daha tuzlu. Ben WD kullanıyorum.

Hocam son attığım mavi ekran mini dumpına bakar mısınız Memory corruption diyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı