5600G sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

navysat

Decapat
RAM
XPG Gammix 8GB 3200MHZ CL16 X2
SSD veya HDD modeli
320GB WD BLUE HDD 2TB WD BLACK HDD
Ekran kartı
İGPU
Anakart
B450M S2H
İşlemci
AMD RYZEN 5 5600G
Bugün sabah (hata aldığımı hatırlamıyorum ama yemişim) ve akşam CS'de harita yüklenirken mavi ekran yedim. Dosyaları paylaşıyorum.

@xxMFIxx yardımcı olabilirseniz sevinirim hocam.

Memtest ile bellekleri test ettiyseniz bir de GPU'yı test edin.

Etmiştim row hammer uyarısı almıştım SSD'yi sipariş ettim. Ama bir daha memtest testini yapıcam. Çünkü memory corruption

@Uton @xxMFIxx hocam konudan bağımsız bugün Kingston NV2 SSD geldi taktım önceden kalan anakart speakerını takmayı unutmuşum 1 yıldan beri PC açılırken 1 kısa bip sesi geldi bunun anlamı nedir merak ettim. Benim bildiğim post denilen işlem bilgisayarı kontrol eder onun sesi herhalde emin değilim o yüzden yazmak istedim.

Son düzenleme:
Anlamı her şey yolunda demek. Edin bakalım sonucu paylaşırsınız. Olmadı yeni dump atarsınız.

Anlamı her şey yolunda demek. Edin bakalım sonucu paylaşırsınız. Olmadı yeni dump atarsınız.

Hocam uzun zaman geçti öğlen evde değildim PC açıktı ve yine yemişim mavi ekran Memory corruption diyor galiba RAM ile kaynaklı %100 sorun.

Memtest 86 testlerini yapacağım en kısa zamanda.

Hocam module name hardware diyor ilk defa görüyorum keşke önceden de böyle çıksaydı.

Olabilir evet. Memtest86 yı uygulayın. RAM'leri tek tek takarak. Eğer sorun devam ederse Razer yazılımını sistemden kaldırın.

Hocam test yaptım bende iki tane kutu RAM var biri siyah biri kırmızı kırmızı yeni versiyon RAM'de sorun yok siyah eski kutu olan RAM'de hata veriyor.

Garantiye yollayacağım bundan dolayı herhalde.

Dosya Ekleri

• IMG_20230314_200331.jpg
    89,3 KB · Görüntüleme: 37
Hocam test yaptım bende iki tane kutu RAM var biri siyah biri kırmızı kırmızı yeni versiyon RAM'de sorun yok siyah eski kutu olan RAM'de hata veriyor.

Garantiye yollayacağım bundan dolayı herhalde.
Evet. RAM değiştirin çözülür. Hata veren RAM arızalı. İyi günler dilerim.

Evet. RAM değiştirin çözülür. Hata veren RAM arızalı. İyi günler dilerim.

Servise gitti hocam RAM'ler row hammer bit flips hata veren RAM'de sorun yok diğer kırmızı kutulu RAM'de sorun varmış değişim talep ettim hocam. Demek ki Memtest'e güvenmemek lazım.

Arızaya rastlanılmamış RAM'i kullanıyordum mavi ekran aldım hocam çıldıracağım vallahi ne olabilir daha hata.

Bu sefer de Xbox diyor öncesindede Razer App Engine'i silin demiştiniz. Ama sorun yazılımsal değil herhalde.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…