5600X-5700x3D yükseltmesinde neler yapılmalı?

meh48

Centipat
RAM
Corsair 16 gb 2x8 gb 3200 mhz
Anakart
B550 gaming edge wifi
Arkadaşlar merhaba, işlemciyi yeni yeni test ediyorum.
5600XTEN geçiş yaptım ve RX 6800 olarak 1080P'de kullanıyorum.
Sadece all Core negatif -30 olarak BIOS'tan girdim ve sonuçlar öncesi 799 puan sonrası 802 puan.
Bu işlemciye başka bir şey yapmam gerekiyor mu yoksa bu şekil iyi mi?

Dosya Ekleri

• 20241227_230628.jpg
    20241227_230628.jpg
    221,9 KB · Görüntüleme: 34
  • TimePhoto_20241227_224419.jpg
    TimePhoto_20241227_224419.jpg
    265,1 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim değerlerim bu şekilde. Herhangi bir BIOS ayarı yapmadım. Sisteminiz stabilse değerleriniz bence gayet iyi.

Hocam 5700x3D'yi boşta nasıl 27 derecede çalıştırıyorsunuz? Hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz?

Dosya Ekleri

• c24.png
    c24.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 27
Benim değerlerim bu şekilde. Herhangi bir BIOS ayarı yapmadım. Sisteminiz stabilse değerleriniz bence gayet iyi.

Hocam 5700x3D'yi boşta nasıl 27 derecede çalıştırıyorsunuz? Hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz?

Dark Freezer X124 kule tipi soğutucu var ve termal macunda Kryonaut Extreme var gerçekten all Core -30 dedikten sonra işlemcim buz gibi çalışıyor PUBG de 42-48 arası çalışıyor GoW Ragnarok'ta 39 derece çalışıyor R23 testindede resimde görüldüğü gibi maksimum 55.9 falan gördü.

Dark Freezer X124 kule tipi soğutucu var ve termal macunda Kryonaut Extreme var gerçekten all Core -30 dedikten sonra işlemcim buz gibi çalışıyor PUBG de 42-48 arası çalışıyor GoW Ragnarok'ta 39 derece çalışıyor R23 testindede resimde görüldüğü gibi maksimum 55.9 falan gördü.
Ben 360mm sıvı soğutma ile kullanıyorum ve oyunlarda maksimum 63 derece, boşta ise 38-40 derecelerde çalışıyor. BIOS ayarlarını ellemedim ama oynayasım da var. Aslında işlemciyi tray aldığımdan ve üzerinde bir takım termal macun izleriyle geldiğinden bir tık performansından şüphe ediyorum ama kurcalamak da istemiyorum.

Bu arada yaptığınız test R24 testi. R23 testinde muhtemelen 13K'nın üzerine çıkarsınız.

Ben 360mm sıvı soğutma ile kullanıyorum ve oyunlarda maksimum 63 derece, boşta ise 38-40 derecelerde çalışıyor. BIOS ayarlarını ellemedim ama oynayasım da var. Aslında işlemciyi tray aldığımdan ve üzerinde bir takım termal macun izleriyle geldiğinden bir tık performansından şüphe ediyorum ama kurcalamak da istemiyorum.

Bu arada yaptığınız test R24 testi. R23 testinde muhtemelen 13K'nın üzerine çıkarsınız.

Doğrudur R23 yazmistim sanırım diger versiyonu inmiş tam bilmiyorum sadece değerleri takip ettigimden.
Benim de hemen hemen curve ayarı oncesi sıcaklıklar oyleydi fotoğraflarda var gerçi 10 derece testte oynama yaptı şahsen tavsiye ederim daha az watt ve sıcaklık çok iyi bence.
Hangi satıcıdan aldınız benim de tray ama temiz geldi DFS bilgisayardan aldim Amazon üzerinden.

@meh48 Pckolik üzerinden almıştım. Aslında sıfır/kapalı kutu diye aldım ama tray geldi. (Almadan önce de kendilerine mail atarak sıfır ürün garantisi de almıştım.) İşlemci gelecek diye sistemi dağıttığımdan tekrar iade vs uğraşmadım. Tecrübe kazandık diyelim😀 kendilerinden yaptığım ilk ve son alışveriş oldu.

Hatta özür dilerim tray bile değildi galiba. İşlemci kendi kutusunda (kutu etiketi yırtık) üzerinde termal macun izleriyle gelmişti. Bayağı bayağı kullanılmış işlemci aldım diyebilirim. 😀 😀

Son düzenleme:
@meh48 PcKolik üzerinden almıştım. Aslında sıfır/kapalı kutu diye aldım ama tray geldi. (almadan önce de kendilerine mail atarak sıfır ürün garantisi de almıştım.) İşlemci gelecek diye sistemi dağıttığımdan tekrar iade vs uğraşmadım. Tecrübe kazandık diyelim😀 kendilerinden yaptığım ilk ve son alışveriş oldu.

Hatta özür dilerim tray bile değildi galiba. İşlemci kendi kutusunda (kutu etiketi yırtık) üzerinde termal macun izleriyle gelmişti. Bayağı bayağı kullanılmış işlemci aldım diyebilirim. 😀 😀

Islemcilerde pinlerde sorun olmayıp çalıştığı sürece hiçbir önemi yok tabii ama sıfır alınıyorsa sıfır gelmeli o ayrı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı