5600X 6600XT sisteme PSU önerisi

Fiyat konusunda bir şey diyemiyorum. Dövizin durumu ortada. Şu an 1500 TL'ye bir ürün alınacaksa alınır. 10 sene önce alınmış 550W bir PSU ile devam edilecekse bilemem ama TR piyasasında bir alım durumunuz varsa o yöne doğru gitmek hiç yanlış olmaz. Birkaç ay önce RTX 2060'ım ekran kartımı sattım. Üzerine bir miktar ekleme yaparak RX6600 aldım. Sonrasında bu kartın fiyatı düştü ama tersi de olabilirdi. Bizim ülkemizdeki hava özellikle elektronik temelli ürünleri fazlasıyla etkilediği için "şu mantıksız, bu yersiz" demek tamamen doğru olmuyor. Çünkü geleceği kestiremiyorsunuz. Aerocool'un ürünleri bile fiyat noktasında nerelere vardı.

Bu da son aylardaki fiyat skalası:

Eki Görüntüle 1413529

Sizden ricam bana önereceğiniz özellikleri gelirtir misiniz? Kaç watt. Gold mu bronz mu vs gibi. Buna göre gamin gecesi vs gibi indirimleri de yoklayabilirim. PSU hakkında pek bilgim yok gerçekten. En azından baktığım özellikleri bilirsem indirimde gördüğümde ona göre bir ürün alabilirim?

@Otrivine o sisteme 600W gider, sertifikanın benim gözümde çok da bir önemi yok. Güç ünitesinin iç yapısında kullanılan devre elemanları kaliteli seçilmişse o ünitenin performansı iyi oluyor. Rampage'nin gold sertifika güç kaynakları da var ona kalırsa. Ya da varmış, Rampage olduğu için üzerinde durmaya çok da gerek duymadım. Sertifika bile gerçek olmayabilir.

Bu bütçeye tercih edilebilecek güç kaynakları bunlar. COOLZERO için fiyat iyi bu arada.

Sizden ricam bana önereceğiniz özellikleri gelirtir misiniz? Kaç watt. Gold mu bronz mu vs gibi. Buna göre gamin gecesi vs gibi indirimleri de yoklayabilirim. PSU hakkında pek bilgim yok gerçekten. En azından baktığım özellikleri bilirsem indirimde gördüğümde ona göre bir ürün alabilirim?
Bir güç kaynağı seçerken verimlilikten ziyade iç yapısı, global pazardaki yeri, varsa incelemeleri ve garanti gibi konular öncelikte olur. Verimlilik bir standarttır zaten. Akakçe ve Inventus özellikle takip edilecek sitelerdir. İncehesap'ın zaten her Cuma kendisine has etkinliği oluyor. Sisteminiz için zaten 550W'lık kaliteli bir güç kaynağı yetiyor. Ama bütçeniz varsa ve ileride daha üst seviye ürünlere yer veririm diyorsanız W değerini yüksek tutabilirsiniz. Önemli olan konu ürünün kendisidir. Gördüğünüz bir ürünü basit bir yolla sorgulamak için en azından Google üzerinden adını yazıp sonuna "review, inceleme" gibi kelimeleri ekleyerek yöntem geliştirebilirsiniz.

En önemli konu wpm Gold Zero'nun korumaları eksik, tam değil yarı modüler. Tavsiye etmiyorum. 1500 TL bütçeye en iyi gidecek güç kaynağı silentstorm coolzero 750 şu anda.

Teşekkür ederim. Birinci önceliğe ekledim bu ürünü.
Bir güç kaynağı seçerken verimlilikten ziyade iç yapısı, global pazardaki yeri, varsa incelemeleri ve garanti gibi konular öncelikte olur. Verimlilik bir standarttır zaten. Akakçe ve ınventus özellikle takip edilecek sitelerdir. İncehesap'ın zaten her cuma kendisine has etkinliği oluyor. Sisteminiz için zaten 550W'lık kaliteli bir güç kaynağı yetiyor. Ama bütçeniz varsa ve ileride daha üst seviye ürünlere yer veririm diyorsanız W değerini yüksek tutabilirsiniz. Önemli olan konu ürünün kendisidir. Gördüğünüz bir ürünü basit bir yolla sorgulamak için en azından Google üzerinden adını yazıp sonuna "review, inceleme" gibi kelimeleri ekleyerek yöntem geliştirebilirsiniz.

Tamamdır bu konulara dikkat edeceğim. İlginiz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı