5600X+B450 vs 11400+B560

Fatih A

Hectopat
3300TL oluyor.

4000TL oluyor.
Bana 11400 daha mantıklı gibi geldi hem daha az sıcak, 700TL daha ucuz ve FPS olarak çoğu oyunda büyük farklar yok. Yanına 2060 veya 3060 gibi bir kart almayı düşünüyorum.
Bulduğum performans testleri;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ryzen 5 5600X rakibi İ5 11600K.

5600X bütçenize sığmıyorsa ve bütçenizi yükseltemiyorsanız 11400(F) düşünülebilir. Bütçeniz 5600X’e yetiyorsa kesinlikle 5600X.

Ryzen 5 5600X rakibi i5 11600K.

Anladım peki bu oyun testleri doğru mu? Mesela bazı oyunlarda FPS'ler aynı bende sizin gibi düşünüyordum ama testleri görünce şaşırıp konu açmıştım sağ olun. Bir de 5600x alırsam soğutucu gerekir değil mi?

Anladım peki bu oyun testleri doğru mu? Mesela bazı oyunlarda FPS'ler aynı bende sizin gibi düşünüyordum ama testleri görünce şaşırıp konu açmıştım sağ olun. Bir de 5600X alırsam soğutucu gerekir değil mi?
Evet, testler doğru. Fark ettiyseniz aralarında 20FPS gibi bir fark var. Ayrıca çekirdek performansında da 5600X önde. 5600X alırsanız stok soğutucu pek yeterli olmayacaktır. Bütçeniz azsa iyi bir kule tipi, bütçe fazlaysa sıvı soğutma almanız gerekir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı