Şu an da Core Performance Boost kapalı kullanıyorum oyunda 45 derecelerde çalışıyor sıvı soğutmam var. Sizce cbp açılmalı mi sıcaklık ve fan sesini acayip kafama takıyorum. Özellikle PSU'dan bir fan sesi geliyor yükte iken. Sizce ne yapmalıyım?
Peki CPB kapalı, 4.6 GHz sabit oynasak kayıp olur mu?CPB kapalıyken işlemciyi temel frekansıyla kullandığın için renderda da oyunda da performans kaybın olur. Fan sesine takıyorsan CPB'yi yine aç ama fan hız ayarı yap.
CPB kapalıyken işlemciyi temel frekansıyla kullandığın için renderda da oyunda da performans kaybın olur. Fan sesine takıyorsan CPB'yi yine aç ama fan hız ayarı yap.
Evet.BIOS'tan fan hızı Auto seçiyorum deviri köklüyor Smart Fan Mode'dan mı ayarlayayım?
All core 4.8 GHz yapmadığın sürece mantıksız ki 4.8'i yapabileceğin voltaj da işlemci silikonun plat değilse günlük kullanıma uygun olmayacaktır.Peki CPB kapalı, 4.6 GHz sabit oynasak kayıp olur mu?
Yani CPB daha mı iyi?Evet.
All core 4.8 GHz yapmadığın sürece mantıksız ki 4.8'i yapabileceğin voltaj da işlemci silikonun plat değilse günlük kullanıma uygun olmayacaktır.
Evet.Yani CPB daha mı iyi?
Hocam ben de CPB ayarını açıp gerektiğinde hız yükseltsin diye düşünüp aktif etmiştim. Ama çekirdek hızı düşükken sıcaklıkta hiçbir değişkenlik olmadı. Hatta 4.6 GHz sabitken daha düşük sıcaklıkta kullanıyordum o yüzden böyle sabitledim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.