5600X için B550 önerisi

Reggae Shark 35

Hectopat
Beyler anakart (B550) alacağım fakat;
Com port / optik ses çıkışı / paralel port,
PCI-e X1 ve X16 slotları,
PS/2 girişi nedir bilmiyorum.
Ryzen 5 5600X kullanacağım.
Bu arada hangi marka ve model önerirsiniz? Bütçe maksimum 2 bin TL.

Bu anakart S- sınıfıdır. Yani piyasada tam performansta kaldıramayacağı Ryzen işlemci yoktur.

Anakart dediğin tamamen senin ihtiyaçlarına göre şekillenir, PS/2 eski tip klavye mouse girişi mesela, ihtiyacın vardır yoktur orası sana kalmış, bence üzerinde M2 yuvası sayısı, RGB seçenekleri gibi kıstaslar önemli bunlar kişiye göre değişir. Bütçene göre B550 Gaming Edge güzel, Asus ROG STRIX B550-F GAMING Wi-Fi olabilir mesela.

Tomahawk ta optik ses çıkışı yokmuş. Nasıl bir özellik o
Express hızı 3.0 diyor ama tanıtımında 4.0 diye açıklamışlar. Dahili ekran kartı yok diyor o nasıl bir özellik?

Tomahawk' ta optik ses çıkışı yokmuş. Nasıl bir özellik o?
Ses fiber optik kablo ile sağlanır. Pahalı bir teknoloji iyi bir hoparlörünüz ya da iyi ses sisteminiz yoksa bir işe yaramaz.
Express hızı 3.0 diyor ama tanıtımında 4.0 diye açıklamışlar. Dahili ekran kartı yok diyor o nasıl bir özellik?
B550 kartlarda hem Gen 3 hem Gen 4 yuvalar var.
Dahili grafik bulunduran işlemci ile kullanırsanız HDMI ile görüntü almak için diye biliyorum.

Peki RAM frekans değeri 5100 mü yoksa 4400 mü daha mantıklı? 3600 alsak oc yapsak ikisinide karşılıyor mu? Tomahawk ile MGP Gaming Edge arasında kaldım. Wifi de istiyorum aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…