5600X için ID-Cooling Frostflow X240 alınır mı?

Daha fazla  
İşlemciyi stok fan ile kullanıyorum. Kendisi herhangi bir oyun açsam anında 75 dereceyi gördüğünden ve anakartımın yazılımında bu seviye kritik sıcaklık olduğundan tam devir dönmeye başlıyor. Böyle olunca kısa sürede sıcaklık düşüyor ama sonra tekrar aynı yere geliyoruz; bu da acayip derecede rastgele bir gürültü yapıyor. Yanisi şu bana bu fiyat bandında sessiz bir sıvı soğutucu lazım. Ben de en makul ürün olarak bunu buldum. Alınır mı veya başka bir öneriniz var mı?

Not: Kule tipi soğutucu düşünmüyorum estetik nedenlerden ötürü.

5600X için Corsair H100X kullanıyorum attığın soğutucu ile aynı fiyatta hemen hemen şu an. Boşta 34 dereceleri görüyorum internette gezerken 38 civarı yükte Max 58 59 derece gördüm RGB takıntın yoksa tavsiye ederim.

11600K ile İD Cooling Aura Flow x240 kullanıyorum boşta 30 civarı stres testinde 57-59 arasindaydi ve hiç 60 görmedi. Fanlar ve pompa sesi de ilk sistem açılışı sonrası oldukça sessiz. Sanırım iki soğutucunun tek farkı RGB ışıklandırma gibi. Kısacası alinabilir gibi duruyor.(Kasam Mag Forge 100M ve cam panel kapalıydı)

Bütçe dostu bir sıvı soğutucu, alınabilir. Ama biraz sesli çalışıyordu diye hatırlıyorum.

Buna yakın fiyatlarda kule tipi istemezsen 120mm sıvı soğutucu alıp push n pull yapabilirsin. Alternatif olsun diye söyledim.

Veya kule tipi olarak şansımızı denersek:

Pompa ve fan sesi hakkında bilgi verebilir misin? Özellikle %50 civarı fan devri ile ilgili değerlendirmeniz olursa çok yardımcı olmuş olursunuz.

Pompa ve fan sesi hakkında bilgi verebilir misin? Özellikle %50 civarı fan devri ile ilgili değerlendirmeniz olursa çok yardımcı olmuş olursunuz.

İlk bağlatısını yaptıktan sonra rahatsız edici bir ses vardı ani voltaj yükselmesinden dolayı fanlar birden hızlanıp birden yavaşlıyordu BIOS'dan fan hızını 45 dereceye kadar %20 olarak ayarladım ve ses tamamen kesildi ilk kasaya bastığım zaman hızlı fan sesi geliyor 2 saniye sonra ses kesiliyor. Boştada yüktede pompa sesi hiç duymuyorum diyebilirim ses seviyesi olarak yaptığım o ayardan sonra çok memnunum.

Bugün incehesap gaming gecesinde 998 liraya Corsair H100X aldım, yardımcı olanlara teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…