5600X için overclock önerisi

Mustafa773

Hectopat
Birazdan 5600X işlemcime overclock yapmayı düşünüyorum, kaç GHz ve voltaj ile başlayayım önerileriniz nedir? Soğutucum Arctic Liquid Freezer II 240mm AM4/AM5.

5000 ailesinde PBO gibi bir nimet varken eski yöntem olan all Core overclock oldukça lüzumsuz, tabii CPU rendering yapmıyorsan.

Peki undervolt yapmadan işlemcinin ısısını düşürmenin yolu var mıdır? Forumda birkaç kişide gördüm overclock yaparak daha az ısınmasını sağlamış. Mümkün müdür bu?

Son düzenleme:
Peki undervolt yapmadan işlemcinin ısısını düşürmenin yolu var mıdır? Forumda birkaç kişide gördüm overclock yaparak daha az ısınmasını sağlamış. Mümkün müdür bu?
Evet mümkündür, CO ile çekirdek başı voltaj verilebiliyor. Detaylı yardımcı olmak isterdim ama müsait değilim.

İşlemcinin frekansını ve voltajını adım adım artırarak stabilite ve sıcaklık kontrolü yapmak en iyisidir 4.0 la başlayıp ardında frekansı artırarak test etsin.
Olayı anlamadın galiba, o işlemci ağır patates değilse 4.85 GHz çıkabilir. Benim patates bile çıktı bu hıza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…