5600X için sessiz ve performanslı soğutucu

ARCTIC Freezer eSports DUO kullanıyorum. Daha sessiz olanını bulabilir misin bilmiyorum. Ekran kartının fan sesini bastırdığını bile duymadım. Sıcaklıklarda yük altında 60 derecelerde.

Ben büyük ihtimalle anakartta alacağım şu an gözüme Tuf B550 Plus kestirdim, üstüne de iyi bir soğutucu alayım diyorum ama Prism o kadar sesli ki(1600 AF kullanıyordum hatırlarsan onda sıfır ses) bunun ondan sesli olduğunu sanmıyorum. Daha üst bir şey önersen peki ne olurdu bu?

@Shahdee
Hem sessizlik hem performans istersen Sytche ürünlerine göz atılabilir, tabii bütçenin yettiği dahilinde.
Konunun başında atılan AK620’de bakılabilir. Performansı mükemmel. Bunlar üst tarafa oynayan hava soğutmalar. Bu arada verdiğim önerileri konunun başında yazdığın bütçe dahilinde yapıyorum. Onun harici bi’düşme olduysa kusura bakma.
Sonrasında sıvı soğutma düşünmüyorum demişsin lakin kenarda dursun diye şunu Nays indirimiyle alırsan 1600TL’ye geliyor.
Bütçene yeter mi emin değilim. Ayrıca tüm önerilerde kasana sığıyor mu sığmıyor mu dikkat et derim. Ufak bir hatada senin başın yanar.

AK620 çok iyi zaten belli kasama da sığıyor benim kasadan yana problemim yok ama AK620, S2H’a sığmaz muhtemelen yada RAMleri kapatır diye pek yanaşmadım. Sıvı soğutma düşünebilirim tabii ama bu fiyatlara iyi bişey yoktur diye hiç yanaşmadım. Pek fiyat farkı yoksa sıvı soğutma daha mantıklı o zaman.

Tuf B550 Plus + CoreLiquid 240 mantıklı olur mu sence?

@Shahdee Sıvı soğutmaya bütçem çıksa bende sıvı soğutma alırım. Performans anlamında AK620 ve Fuma 2 ile benzer denebilecek değerler sunsa bile sıvı soğutma daha rahat bence. TUF B550 Plus ile P240 güzel olur.

P240 alayım o zaman. Teşekkürler.

Hocam P240 alamayacağım galiba en azından kısa vadede. Bana şu an Sytche Fuma 2 gibi sessiz bir soğutucu gerekiyor ancak fiyatı o kadar uçmamalı malum bütçeyi anakarta yatırdım. Öneriniz var mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…