5600X için soğutma önerisi

Burak Songur

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar,
AMD Ryzen 7 2700X işlemci kullanıyordum fakat daha yakın bir tarihte İşlemcimi değiştirdim. Yeni işlemci Ryzen 5 5600X. Eski işlemcide AMD Wraith Prism soğutucu stok fan vardı. Yeni işlemcide AMD'nin klasik stok fan soğutucusu var. Bu işlemci genel olarak oldukça sıcak çalışıyor stok fanın yetmediğini düşünüyorum. Sizce soğutma olarak neye geçiş yapmalıyım?
( Sıvı soğutma nedense pek içime sinmiyor ama sizce şart mı?).

Son düzenleyen: Moderatör:
Net bir model yok aklımda ama kule almanızı öneririm. 6 bakır boru ve 2 fandan aşağı almayın sadece.

Net bir model yok aklımda ama kule almanızı öneririm. 6 bakır boru ve 2 fandan aşağı almayın sadece.
Bakır boru sayısına bakarak tercih yapmak doğru değil. Mesela SE-224-XT ile T6 aynı performansta ama SE-224-XT bu performansı 4 bakır boru ve 1 fan ile veriyor, T6 ise 6 bakır boru ve 2 fan ile.

Bütçeniz nedir? Ona göre doğru öneri yapabileyim.
Hava soğutma 300 600 tl arası olabilir fiyatları detaylı bilmiyorum. Sıvı soğutma için 1000 tl 1500 tl.
Ayrıca kasam Asus tuf 501 ekstra kendi fanları hariç 3 adet fan daha var asusun kendi fanları. 6 tane 120 mm’lik fan 1 tane 140 mm egzoz fanı. Teşekkürler cevaplarınız için.

Pardon GT yazmayı unutmuşum haklısınız. Peki Wraith Prism alsam kullanabilirim değil mi, yeterli derecede soğutur mu?
Wraith Prism eski sisteminizden kalma olan elinizde duruyorsa onu kullanabilirsiniz, kendiniz ikinci el olarak falan satın almayın değmez. Pahalı satıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…