5600X OC nasıl yapılır?

CPB ve PBO açsanız yeterli. Bunun dışında Boost frekansın üstüne çıkmak için düzgün bir anakart ve soğutucu ister ki bu işlemci nezdinde zaten bu kadar uğraşa gerek yoktur.
Hocam bende de aynı işlemci var ben pek gerek görmedim overclock'a çünkü işlemci hakkatten çok güçlü ki oldu diyelim overclock yapmak isteyeceğiz benim anakartım Asus Rog Strix B550 A Gaming sizin bahsettiğiniz frekans üstüne çıkarabilir miyim ?

Hocam bende de aynı işlemci var ben pek gerek görmedim overclock'a çünkü işlemci hakkatten çok güçlü ki oldu diyelim overclock yapmak isteyeceğiz benim anakartım Asus Rog Strix B550 A Gaming sizin bahsettiğiniz frekans üstüne çıkarabilir miyim ?
B550 nezdinde tepe bir anakarta sahipsiniz ama OC için silikon şansı da önemlidir. R5 5600X kullanıcısı için şu an Boost üstünde bulunmasına gerek yok.

Hocam kusuruma bakmayın tepe anakart ne oluyor ?
Her chipset için bir sınıflandırma vardır. Kullanılan bileşenleri, soğuk kalabilmesi, portları, bağlantıları derken fiyatı da aynı paralellikte yükselir. Bu açıdan sahip olduğunuz ASUS anakart en yüksek seviye ürünlerden biri.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yapılmasından ziyade oyun performansı olarak bir fark gözlemleyemedim.
Tabii ki oyundan farklı bir amacınız olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı