5600X RTX 3060 sistem hakkında sorular

Bütçe
30000 ila 35000 arası

Berkant6445

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar aşağıda yazan sistemi toplamaya karar verdim fakat merak ettiğim birkaç soru var:

1- ekran kartı ve işlemciden tam performans alabilir miyim?(anakart ile uyumsuzluk yaşar mıyım?).
2- 2 işletim sistemini beraber kullanmak istiyorum.(Ubuntu ve Windows) kurulumda veyahut kullanımda bir sıkıntı yaşar mıyım?
3- eğer 1.soru hayır ise anakartı hangisini seçmem daha efektif olur?

Not: Bilgisayar parçaları hakkında derin bilgilere sahip değilim. Bazı parçaları YouTube'da görüp ekledim bazılarını kendim seçtim.
Not2: Bilgisayar iş(yazılım) ve boş zamanlarda oyun için kullanılacak.
Not3: Hikaye tabanlı oyunlar(Witcher 3 RDR2) gibi oyunlarda kaliteye önem veriyorum buna göre yorum yaparsanız sevinirim.
Not4: Bu sistem için işlemci sıvı soğutma gerekli midir? Eğer gerekliyse alacağım kasa için seçtiğim işlemci sıvı soğutucu uygun mudur? Önerilere açığım.
Not5: Rekabetçi FPS oyunlar(Valorant, CS:GO) oynuyorum.

Sistem:
Anakart: ASUS ROG STRIX B550-F Gaming AMD AM4 DDR4 ATX.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X altı çekirdek 3.70 GHz.
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro SL 32 GB (2x16) DDR4 3600 MHz CL18 cmH32GX4M2D3600C18.
SSD: Kioxia 1TB Exceria Pro serisi NVMe M.2 SSD 7300MB/s okuma / 6400MB/s
Kasa: Rampage 600W zuko ARGB fanlı mid Tower.
Power Supply: FSP Hyper 80+ Pro H3-650 650W Power Supply.
Monitör: ASUS TUF Gaming VG248Q1B 24" 0.5ms Full HD FreeSync.
İşlemci sıvı soğtucu: MSI MAG CoreLiquid C240 ARGB.
Ekran kartı: ASUS Phoenix RTX 3060 V2 PH-RTX3060-12G-V2 192 bit GDDR6 12 GB.

Sağlıklı ve hayırlı günler dilerim.

Toplam ne kadara topladınız hocam sistemi?

O fiyata 3060 nedir hocam 36k tutuyor bu sistem böyle bir şey toplanabilir.

Şu an 31817 TL oldu yanlış hesaplamadıysam.
Bu bütçeye göre sistem çöp.
35.000 tl bütçenin içine monitör dahil ise
@hidayet eker hocamın topladığını alın.

Elinize sağlık hocam.

Teşekkürler

Bu bütçeye göre sistem çöp.
35.000 tl bütçenin içine monitör dahil ise
@hidayet eker hocamın topladığını alın.

Elinize sağlık hocam.
Teşekkürler

Bu arada bu sistemle ilgili işletim sistemi sorusuna cevabınız nedir?

Bir de bu yazılımla alakalı işlemlerde NVIDIA kartlar daha iyi diye okudum. Bu doğru mudur? Yoksa bu ekran kartı ile de aynı işlemleri yapabilir miyim?
Oyun Performansı Olarak AMD Ekran Kartları İyi Evet Yazılım işinde hiç denemedim lakin dogruluk payı vardır. nvdia yazılım işlerinde iyi oldugu hakkında konuşulur.

işlemciyi Ryzen 5 5600 veyahut Ryzen 5 5600x ile degiştirmekde mantıklı olabilir.

ekran kartı için minimum psu 750 w öneriliyor. Önerdiğiniz psu ile ilgili bir sıkıntı yaşar mıyım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…