5600X Sistem nasıl maksimum seviyede kullanılır?

OgzKrc

Hectopat
Daha fazla  
Sayın bilgili ve bu konularda alaylı da olsa Master yapmış kişiler. Sizden bir rica ve yardım istiyorum.
Son 2 haftadır TR ve yabancı forumlarda aynı zamanda YouTube vs. geziyorum ne yaptıysam kararlı yükseltmeler yapamadım. Büyük ihtimal sisteme daha alışamadım. Hatta çoğu zaman sabahladığım zamanlar bile oldu.
Kendime yeni bir PC kurdum ve sff sistem bağımlısıyım açıkçası;
Kasa NR200p, PSU Cooler Master V650 SFX 80+ Gold, anakart Gigabyte X570 ITX, işlemci 5600X, ekran kartı Sapphire Nitro+ 6700XT, RAM 2x8 3600 Kingston Fury RGB, soğutucu Arctic Liquid Freezer 280mm.
Kasa hava akış sistem derecesi stok haliyle çok serin (bence) 6 saatlik stokta rutin kullanımdaki (YouTube vs.) Hali 35-45 arası değişiyor. MOSFET ise 35 sabit.

Adsız1.jpg

Sizden isteğim işlemci, RAM ve ekran kartını en maksimum verimde O.C yaparak nasıl kullanırım?

işlemcim ctr 2.1 RC5'e göre golden sample

1.png

RAM model Hynix – D-die (djr) h5an8g8ndjr-uhc. XMP 3600MHz 17-21-21

Snap4102021045627.png

Ekran kartına daha girişemedim yani MSI Afterburner ile O.C'siz maximum değere çekilebildiğini gördüm sadece.

Asıl önemli olanın RAM o.c olduğunu düşünüyorum işlemciye artık PBO yapıldığı için daha basite indirgendiğini gördüm.

Reddit'teki çoğu kullanıcı dram calculator kullanmayı tavsiye etmiyor ve çoğu ayarlamaların hiç stabil olmadığını söylüyorlar. Hatta ctr 2.1 için de aynı şeyi söylüyorlar.

Bence en iyi stok ayarlarda kullanmak ctr testi uygun kullanım değerleri sunuyor P1 profili en mantıklısı 1.3v gereksiz sürekli o voltajda tutmak 1.15 ideal fakat yine de sen bilirsin ben çıkan değerlere 0.25 üstü bir değer verip daha garantiye alıyordum kendimi fakat sonradan fuzuli uğraştığımı düşündüm her şeyi stok ayarlara çektim bir tek XMP açtım stok ayarlada kullanmak daha sağlıklı bence sadece oyun oynuyorsan anlamı yok OC yapmanın zaten yetiyor her şeye 6/12 bir işlemci çok ısınıyorsa P1 kullanabilirsin ısınmıyorsa stok kullan sıvı soğutu var diye illa OC şart değil o işlemciye zaten sıvı soğutu gerekli diye düşünüyorum güzel sistemin var güle güle kullan.

Bence en iyi stok ayarlarda kullanmak ctr testi uygun kullanım değerleri sunuyor P1 profili en mantıklısı 1.3v gereksiz sürekli o voltajda tutmak 1.15 ideal fakat yine de sen bilirsin ben çıkan değerlere 0.25 üstü bir değer verip daha garantiye alıyordum kendimi fakat sonradan fuzuli uğraştığımı düşündüm her şeyi stok ayarlara çektim bir tek XMP açtım stok ayarlada kullanmak daha sağlıklı bence sadece oyun oynuyorsan anlamı yok OC yapmanın zaten yetiyor her şeye 6/12 bir işlemci çok ısınıyorsa P1 kullanabilirsin ısınmıyorsa stok kullan sıvı soğutu var diye illa OC şart değil o işlemciye zaten sıvı soğutu gerekli diye düşünüyorum güzel sistemin var güle güle kullan.
Teşekkür ederim bazen bende bu durumu düşünüyorum haklısınız, ama elimde böyle bir sistem varken en optimum ne onu bilmek ve yönergeleri uygulamak isterim. Bir nevi fantezi gibi ama hedefe ulaşmak gibi de olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı