5600X sistem vs. 11400 sistem

Ryzen olan işlemci, ekran kartı ve ram olarak daha güçlü bir makine. Zaafı ise anakartı. İntel ise güncel bir işlemci ve anakart sunuyor, onun dışında önemli bir artısını görmedim. Ben yerinizde olsam Ryzen sistemi tercih eder ve anakartı B550 serisi bir anakarta upgrade ederdim. 5600x ve 3060 ti daha iyi bir performans sunacaktır kesinlikle. Her iki sistemde de darboğaz ve aşırı ısınma yaşayacağınızı sanmam.

Diğer sisteme göre tek artısı kasası. Ayrıca içindeki SSD markasını ilk defa görüyorum.

Onda da ufak değişiklikler yapacağım hocam. Marka takıntım yok ancak az da adını duyduğum bir şey almak istiyorum. Kingston gözüme çarptı orada.

AMD sistemin ekran kartı ve SSD'si daha iyi. İşlemci olarakta zaten daha iyi. Ben de 5600X kullanıyorum. Oyunlarda 65 dereceyi geçmiyor. Elite Capellix H150i sıvı soğutma kullanıyorum. Bir önceki sıvı soğutmam H115i RGB Platinum'du ama bozuldu. Garantiye vereceğim. Onda da maks 70 görüyordu.

O izlediğiniz karşılaşmada Intel 11600K işlemcide 360mm sıvı soğutma varken, 5600X sadece stok soğutucu ile Intel'i geçmeyi başarmıştı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

360mm galiba o ben 240 alacağım. Umarım performans farkı olmaz. R5 sisteminde tek sorunum kasayı değiştiremiyorum. Yoksa RAM vs. ufak düzenlemeler yapacağım.

5600X. Çığlık atmak istiyorum ama şu lanet maaşım ödense de ben de alsam artık.

Vallahi hocam bekleyecek hal kalmadı.

Anakart olarak dediğinize dikkat edeceğim hocam çok teşekkür ederim.

Tam da dediğim video hocam. 360mmlik soğutma orada Intel'e neler yapıyorsa testlerde 50 dereceyi görmedi meret.

360mm galiba o ben 240 alacağım. Umarım performans farkı olmaz. R5 sisteminde tek sorunum kasayı değiştiremiyorum. Yoksa RAM vs. ufak düzenlemeler yapacağım.
Evet, 360mm şu an kullandığım. Ötekisi 280mm idi. Fark ettiriyor az da olsa. Ama öyle aman aman bir fark yok. Bütün sıvı soğutmalar belli düzeyde marka fark etmeksizin aynı performansı sergiliyor. En fazla 5 derece oynarsa, oynar.

Kasa hakkında yorum yapacak olursam, ön tarafının komple mesh panel olmasını tercih ederdim. Bu tür cam türü kasalar ısınmaya yol açabiliyor. Biraz boğuk gözüküyor. Intel sistemin kasası çok daha iyi. Ama genel değerlendirme yapıldığı zaman Ryzen sistem seçilmeli tabii. Kasa sonradan değiştirilebilir, önemli değil. Diğer parçaların önemi daha büyük.
Ben sistemi B550M S2H V2 anakart ve Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 240mm sıvı soğutucu değişiklikleri ile alacağım. Bütçeniz yetiyorsa size de öneririm.
Cooler Master tercih etmeden önce araştırmanızı öneririm. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan uçak kalkar gibi ses çıkarıyordu bazı gördüğüm videolarda. Ve hiç katlanılacak bir ses değildi. V2 olması sorunu çözmüş müdür bilmiyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…