5600X sisteme 4070 Ti uyum sağlar mı?

Natraban

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Ekran kartımı yükseltmek istiyorum. Sistemimin özelliklerini paylaşıyorum. İşlemci ve anakartın da yükselmesi gerektiği konusunda bir dost tavsiyesi aldım. Benim sistemim performans açısından ekran kartı için yeterli midir? Sizlerin fikirlerini de almak isterim.
  • AMD Ryzen 5 5600X 3.70 GHz 6
    Çekirdek 35MB AM4 7nm işlemci.
  • ASUS Prime B550M-A
    4600MHz(OC) RGB M.2 Wi-Fi
    AM4 mATX anakart.
  • ASUS GeForce RTX 3060.
    Phoenix V2 12g 12 GB GDDR6.
    192 bit ekran kartı.
  • GeIL 8 GB EVO Spear AMD.
    Edition 3000MHz CL16 DDR4.
  • Corsair Carbide series specdelta.
    550W 80+ Bronze.
    Tempered glass RGB USB 3.0
    ATX mid Tower kasa.

İşlemciyi bilmiyorum fakat RAM kesinlikle yükseltilmeli.
Bir öneriniz var mı. Ekran kartını alacağım için fazla bir bütçe çıkaramıyorum.
İşlemciyi bilmiyorum fakat RAM kesinlikle yükseltilmeli.
Ram için tavsiye var mı peki ? Yeterli olacak mümkünse bütçe dostu.

Psunu 650 watt yapman dışında başka bir şeye gerek yok diye düşünüyorum. Tek eksiğin 650 watt psu yani, bu sistem taşır. Bir de 8 GB Ram çok az olmamış mı? 16 yapılabilir 2x8 şeklinde.
ram 2x8 16 gb aslında ben yazarken hata etmişim.

Ram 2x8 zaten ben yazmayı unuttum kusura bakmayın. Anladığım kadarıyla güç kaynağım yetersiz. Herkes hemfikir bu konuda. Teşekkür ederim.

Eğer ram'in 16 gb ise değiştirmene gerek yok yeterli. Tavsiyem 650 watt, bütçeni arttırabilirsen geleceğe yatırım olarak 750 watt.
Pekala teşekkür ederim. İşlemciyi Ryzen 7 5800x 3d düşünüyorum yükseltmek için. Nasıl olur gereksiz midir ?

O işlemciye geçmek istiyorsan, anakartını geliştirmen lazım, sıvı soğutma alman lazım (minimum 240mm boyutunda) ve bu sıvı soğutma kasana sığmazsa kasa alman lazım. Yani işlemcini o kadar yüksek bir modele değiştirmek seni çok zorlar yeni bir sistem alsan daha mantıklı diyebilirim.

Bir de 750 watt şart olur.

Ram 2x8 zaten ben yazmayı unuttum kusura bakmayın. Anladığım kadarıyla güç kaynağım yetersiz. Herkes hemfikir bu konuda. Teşekkür ederim.

Pekala teşekkür ederim. İşlemciyi Ryzen 7 5800x 3d düşünüyorum yükseltmek için. Nasıl olur gereksiz midir ?

O işlemciye geçmek istiyorsan, anakartını geliştirmen lazım, sıvı soğutma alman lazım (minimum 240mm boyutunda) ve bu sıvı soğutma kasana sığmazsa kasa alman lazım. Yani işlemcini o kadar yüksek bir modele değiştirmek seni çok zorlar yeni bir sistem alsan daha mantıklı diyebilirim.

Bir de 750 watt şart olur.
Detaylı cevapların için çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı