5600X tabanlı sistem toplanmalı mı?

Eyyüp İ.

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

En son 2016 yılında Skylake nesil bir sistem toplamıştım. Şu an ki anakart en fazla kabylake destekliyor. Kendimce araştırma yaparak aşağıdaki gibi bileşenler ile sistemimi güncellemek istiyorum.

5600x işlemci
Arctic Freezer 34 Esports Duo Soğutucu
Msi B550 Gaming Plus

• Ekran kartı için bütçe ayıramadım (ileride güncellemeyi düşünüyorum), şu anki MSI RX 470 4 GB ile devam etmek zorundayım. Ekran kartım bu işlemci için darboğaz oluşturacak farkındayım ancak FPS açısından çok büyük etkisi olur mu?
  • 5600X için çok ısındığını konuşuyorlar, yukarıdaki soğutucunun test videolarına baktım sıcaklık değerlerini gayet normal seviyede tutuyor ama bu soğutucuyu kullanan arkadaşlarımız varsa tavsiye ediyorlar mı? (performans ve gürültü seviyesi olarak)
  • 2133 MHz DDR4 CL14 16 GB RAM'lerimi bu sistemde kullansam yine FPS değerlerimi ne kadar etkiler? Değiştirmem gerekiyorsa uygun fiyatlı olarak bu RAM'leri bulabildim piyasada Corsair Vengeance RGB 16 GB 3600 Mhz.
  • Şu anda kullandığım Aerocool KCAS 80+ Bronze 600W güç kaynağı hem 5600X için (AMD'nin sitesinde varsayınlan 65W yazıyor) hem de ileride ekran kartı olarak RX 6800 XT veya 3080 Ti gibi kartları besleyebilir mi?
  • 5600X'in çıkış tarihi 2020 sonlarıydı galiba, ne kadar süre piyasada güncelliğini koruyabilir, yeni nesil işlemciler gelecek mi? Araştırmadığım için bilmiyorum!
  • Hiçbir zaman teknolojinin en üst seviyesine yetişemeyeceğiz elbette ama, bu bileşenleri güncellemek yerine DDR5 RAM'li istemlerin yaygınlaşmasını mı beklemeliyim?

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

İşlemci değiştirince darboğaz olmaz fakat ekran kartın aynı kalacağı için çoğu oyunda fazla FPS artışı göremezsin. 5600X yerine 5600 daha iyi olur. Ucuz ve hemen hemen aynı güçteler. RAM bile değiştireceksen bence hiç elleme bilgisayar öyle kalsın. İleride yeni bilgisayar alırsın daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…