5600X ve 3060 Ti sisteme nasıl overclock yapılır?

Canakta93

Kilopat
Ekran kartım ASUS ROG 3060 Ti işlemcim 5600X bu ikisine de biraz daha oyunlarda FPS yükseltmek için OC uygulamak istiyorum. Sıvı sogutmam 240mm. Güç kaynağım Corsair 650 watt. Anakartım MSI MPG B550 Gaming Carbon Wi-Fi. Bana yardımcı olacak biri var mı? Tweak 2 programı ile ekran kartını OC moduna alsam ve BIOS'tan islemci içinde Game Boost özelliğini açsam oyunlarda ne kadar bir artış saglayabilirim?

Ekran kartlarının OC modu çok fazla bir artış sağlamıyor MSI Afterburner üzerinden OC scanner ile yaparsanız ekran kartınız için en stabil değeri otomatik olarak bulacaktır.

Ekran kartlarının OC modu çok fazla bir artış sağlamıyor MSI Afterburner üzerinden OC scanner ile yaparsanız ekran kartınız için en stabil değeri otomatik olarak bulacaktır.

Hocam otomatik en stabil OC'yi kendimi yapıyor yani? Bir de nasıl yapabilirim bu işlemi çok anlamıyorumda?

Eğer bilginiz yoksa işlemciyi kurcalamayın ekran kartnı MSI Afterburner'dan stabil değere alırsanız sorun olmaz.

Hocam otomatik en stabil OC'yi kendimi yapıyor yani? Bir de nasıl yapabilirim bu işlemi çok anlamıyorumda?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkür ederim. Bios dan game boost açsam fps de işe yarar bir yükselme olur mu acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…