5600X ve RTX 3060 hazır sistem alınır mı?

uniqueenx

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Bu işlerden çok fazla anlamıyorum, bu yüzden daha bilgi sahibi insanlara danışmak istedim.

AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz 32MB önbellek 6 çekirdek AM4 7nm MPK işlemci.
ASUS Prime B550M-K 4600MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI VGA DVI mATX anakart.
G.Skill 8 GB Ripjaws V siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single kit RAM (2x8)
PNY GeForce RTX 3060 XLR8 Gaming revel Epic-X RGB 12 GB GDDR6 192 bit ekran kartı.
Samsung 500GB 980 Pro PCI-e 4.0 NVMe M.2 SSD (6900 MB okuma / 5000 MB yazma)
Game Booster GB-G3309b 550W 80+ mesh panel USB 3.0 mid Tower kasa.

Sizce bu hazır sistem 16.500 TL'ye alınır mı?
Artıları eksileri nelerdir?
İşlemcisi nasıl?
Darboğaz gibi bir şey söz konusu olur mu?
PNY marka ekran kartı alınır mı? Güvenilir midir? Bir de sistemdeki ekran kartı iyi bir ekran kartı mı?

Çoğunlukla Valorant oynuyorum. Günlük kullanım, oyun ve iş için almayı düşünüyorum. Bana yalnızca kasası kötü geldi, onu daha sonra değiştirmeyi düşünüyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Neden Game Booster kötü bende de var gamesbooster kötü olduğunu bilmiyordum.

Korumaları az. Yüksek akımlarda falan sistem cortlayabilir. PSU olarak FSP, High Power Seasonic, Thermaltake, Cooler Master, Corsair, ASUS, SilverStone, Xigmatek, EVGA, MSI dışında marka almak tehlikeli. Bunlar kaliteli ve sorun yaşatmayacak markalar.

XFX Speedster SWFT 210 6600XT RX-66XT8DFDQ AMD Radeon RX 6600 XT PCI-E16 4.0, 8GB/128bit GDDR6, HDMI, 3xDisplayPort Ekran kartı - inventus bunu değerlendirin. Ayrıca 5600X gereksiz. 5600 alın. Neredeyse fark yok ama daha ucuz. PSU olarak asla Game Booster almayın. Kendiniz toplarsanız çok daha ucuza gelecektir.
Hazır sistem olduğu için sadece belirli seçenekler var. Sistemin stok halinde AMD Ryzen 5 PRO 4650G 3.7GHz 11MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm MPK İşlemci bu işlemci vardı ben onu değiştirdim. Ekran kartında Nvidia, işlemcide AMD tercih etmek istiyorum. Zaten kasayı ve PSU'yu daha sonra değiştirmeyi düşünüyorum.

Hazır sistem olduğu için sadece belirli seçenekler var. Sistemin stok halinde AMD Ryzen 5 PRO 4650G 3.7GHz 11MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm MPK İşlemci bu işlemci vardı ben onu değiştirdim. Ekran kartında NVIDIA, işlemcide AMD tercih etmek istiyorum. Zaten kasayı ve PSU'yu daha sonra değiştirmeyi düşünüyorum.

O kadar uğraşacağınıza tek tek toplayın parçaları. Ekran kartı NVIDIA olunca bir şey değişmiyor. Emin ol DLSS falan o kadar önemli özellikler değil. Ayrıca 6600 XT 3060'dan daha güçlü.

2X:
16.674 TL tutuyor.

Son düzenleme:
PSU hariç gayet güzel sistem. İleride PSU değiştireceksen alınır.
2X:
16.182 TL tutuyor.
Konu başlığındaki sistemin tek kötü yanı kötü PSU barındırması ve sende aynı şekilde PowerBoost gibi benzer kalitesi düşük bir model öneriyorsun. Ayrıca h610 AM4 uyumlu bir anakart değil.

PSU hariç gayet güzel sistem. İleride PSU değiştireceksen alınır.

Konu başlığındaki sistemin tek kötü yanı kötü PSU barındırması ve sende aynı şekilde PowerBoost gibi benzer kalitesi düşük bir model öneriyorsun. Ayrıca h610 AM4 uyumlu bir anakart değil.
Bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum. PSU, anakart ve kasayı değiştirdim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı