5600X yerine 5700x3D alınmalı mı?

Aalliissbaba

Hectopat
Selam arkadaşlar, öncelikle sistemim şu şekildedir.

ViewSonic XG2431 240 Hz monitör.
Ryzen 5 5600X.
Sapphire 7700XT.
ASUS B550 Plus 4600 MHz.
Samsung EVO SSD M.2
Corsair Vengeance 2x8 3600 MHz RAM.
650+80 PSU.
DeepCool LEE500 240mm sıvı soğutma.

Sadece CS2 oynuyorum fakat FPS o kadar çok dalgalanıyor ki 250 -120 arası sürekli oynuyor bu da canımı sıkıyor. Ayrıca RAM'lerim 3200MHz olmasına ragmen 2600MHz de çalışıyor. Ve oyun içinde baktıgımda %60 küsur işlemci %70 küsur de ekran kartı kullanımı gözüküyor. Isınma sorunu bulunmuyor. AMD Software programdan ise sadece gecikme önmele açık digerleri kapalı birkaç ayar yaptığımda görüntü falan bozuluyor bende dokunmadım. Ne kadar video izlediysem altından kalkamadım hiçbir şekilde bu yüzden işlemciyi güçlendirmeyi düşündüm fakat ne kadar farkını görürüm ya da değiştirmeye değer mi? Ya da bu işten anlayan birisi el atabilir mi? Çok teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradaki testlere göre 5600x çok daha iyi görünüyor. Ama yine de 5600x bence çok daha fazla FPS vermeli. Diğer donanımların da çok yeterli çünkü.

Yorumun için teşekkür ederim fakat bayağı bakındım da bulamadım XMP seçenegini.

Anakartin nedir?

Yaziliydi unutmuşum hemen yardımcı olacağım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Anakartin nedir?

Yaziliydi unutmuşum hemen yardımcı olacağım.

Teşekkür ederim ilgin için. Denedim bilgisayar 2 saat açıkmadı DRAM hatası veriyordu sürekli ekran gelmiyordu. En son videolara bakarak BIOS pili falan çıkarıp taktım sonunda acabıldım bilgisayarı. Ve Ryzen Master'dan RAM'leri yükseltebildim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı