5600X'e nasıl UV yapılmalı?

KINSEI

Kilopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
5600X (FH5 Extreme ayarlarda 77 dereceye kadar çıkabiliyor fakat başka yeni oyunlarda 60 dereceyi geçmediği de oluyor)
CPU soğutucu: ID-Cooling 234 kule tipi.
MSI MAG Mortar B550M.

Nasıl, neyi kontrol ederek, bakarak bir UV yapmalıyım? İnternetten araştırmalarımı yaptım fakat emin olamadım.
Rekabetçi oyunları aktif oynadığım için pek FPS düşüşü yaşamak istemiyorum.

Ben 5600X'i 240mm sıvı soğutma ile 4.3Ghz 1.08v sabit UV ayarlarıyla kullanıyorum. İşlemcimin silikonu çok iyi çıkmadı ama bu değer bana yetiyor. Amacım boşta 45 civarı, yükte de özellikle OCCT Power testinde 80'i geçmemesiydi. 4.5 GHZ'de başladım ama stabil çalışması için vermem gereken voltaj nedeniyle yine ısınıyordu. Sonra 4.4'ün stabil çalışması için en düşük vermem gereken voltaj da tatmin etmeyince 4.3'de karar kıldım ve tüm çekirdekleri en stabil çalıştırabildiğim 1.08v oldu ve ısı değerlerim de tam istediğim gibiydi. 1.1v civarı bu işlemciyi ideal bir sıcaklıkta tutuyor. Sen de 1.1v'de verebileceğin en yüksek Ghz ayarını bulursan işini çözmüş olursun bence.

Bu arada fanların tümü PWM ve ısı değerlerinin anlık artmasının önüne geçtiğim için fanlar birden coşmuyor, tam yük altında da %100 dönme ihtiyacı duymuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı