5600X'e Ryzen Master ile undervolt sorun yaratır mı?

RedComandante

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhabalar.
AMD Ryzen Master yazılımı ile 5600X işlemcimi küçük bir miktar düşük hız ve voltaj işlemi yaparak 5-10 dereceye kadar daha az ısınmasını ve işlemci fanının daha sessiz çalışmasını sağlıyorum.
Fakat bu işlemi sadece oyun oynayacağım zaman yapıyorum ve tekrardan eski haline default olarak ayarlıyorum, asıl sormak istediğim bu işlemi sürekli tekrarlamak işlemciye herhangi bir sıkıntı yaratır mı?

BIOS'tan yapın bu UV'yi, Ryzen Master ile deneme harici OC kullanmayı önermiyorum. BIOS en sağlıklısıdır her zaman.

Sorun yaratmaz ama neden BIOS'tan yapmıyorsun? Hem frekans düşürmene gerek kalmadan Curve optimizer ayarı voltaj düşürebilirsin hem böyle uğraşmak zorunda kalmazsın.

Sorun yaratmaz ama neden BIOS'tan yapmıyorsun? Hem frekans düşürmene gerek kalmadan Curve optimizer ayarı voltaj düşürebilirsin hem böyle uğraşmak zorunda kalmazsın.
BIOS üzerinden yapmayı bende düşündüm ama yanlış bir şey yapacağımdan korktuğum için çekiniyorum ve detaylı araştırmasını da yapmadım. Her sistemde değişkenlik oluyor ve farklı ayarlar yapılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…