Eski sürüm derken ilk BIOS'a mı döndünüz? AGESA 1.2.0.3'ten sonra sıkıntı vardı sanırım anakartınızın sayfasından 1.2.0.3 sürümlü BIOS'u yükleyip XMP açıksa onu kapatıp bir deneyebilir misiniz tpmide kapatarak belki işe yarar. Bu işe yaramazsa bir seçenek olarak dün akşam gönderdiğim son beta BIOS'u yükleyerek sisteminizi W11'e güncelleyip bir deneyin bu da bir çözüm olabilir ben W11'e geçerek beta BIOS yüklemiştim sorun hallolmuştu. Çünkü bu olay Windows güncellemeleriyle birlikte ortaya çıktı 10 ve 11 de yeni paketleri yükledikten sonra ortaya çıkmıştı.
Bir de şimdi aklıma geldi benim anakartımda Memory try it diye bir seçenek var OC kısmında XMP'yi kapatarak OC kısmından Memory try it kısmından direk RAM'lerinize uygun profil varsa onu seçerek te deneyebilirsiniz kullananlardan bazıları XMP'ye göre daha stabil olduğunu söylüyorlar ben kullanamadım çünkü RAM'lerime uygun seçenek yoktu.
Benim yüklediğim BIOS'a da baktım şimdi AGESA 1.2.0.6C sürümü sizin anakartınız için en son 1.2.0.6b çıkmış C'li olanı yayınlanır inşallah en kısa zamanda belki o işe yarar.