5600XT Mech O.C siyah ekran sorunları

Ryzen 3 3200g
Team Elite 3200MHZ CL22 ram 16 GB (OC ile CL 16 yaptım)
Gigabyte A320M S2H anakart
Frisby 600W 80+ Bronze güç kaynağı

Denemedim hocam opsiyonel olan son ve önerilen sürücüleri denedim.
-Tüm overclock işlemlerinizi kaldırın.
-BIOS'unuzu default ayarlara getirin ve resetleyin.
-BIOS'u güncelleyin.
-Çakışan uygulamaları kaldırın.
-MSI Afterburner tarzı OC yazılımlarını silin.
-Sıcaklık değerlerinin normal düzeyde olduğundan emin olun.
-MemTest aracılığıyla RAM'lerinizin doğru çalışıp çalışmadığını test edin.
-XMP profilinizi kaldırın.
-Sistemi Furmark testine sokabilirsiniz yarım saat yeterlidir.

Sorunun RAM kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.

Hocam OC yalnızca ramlerin CL değerlerinde var. Onlarıda kaldıracağım şimdi.
20.4.2 sürücüsünü denediniz mi?
Faydası olmadı bu arada hocam yinede teşekkür ederim.

Hocam OC yalnızca ramlerin CL değerlerinde var. Onları da kaldıracağım şimdi.
Dediğim adımların her birini uygulamaya özen gösterin özellikle RAM'lerinizi test etmeyi unutmayın ve XMP ayarlarınızı kaldırın.
Dediğim adımların her birini uygulamaya özen gösterin özellikle RAM'lerinizi test etmeyi unutmayın ve XMP ayarlarınızı kaldırın.
Yanlış hatırlamıyorsam sizin anakartınızdaki ayar "save optimized default settings" bu ayarı kullanarak BIOS ayarlarınızı sıfırlamayı da unutmayın.

Biosa girilmiyor şimdide hocam.
Önceden tık diye girilen bios a şimdi DEl F1 F2 ESC F12 hiçbir tuşla girilmiyor.

Önceden tık diye girilen bios a şimdi DEl F1 F2 ESC F12 hiçbir tuşla girilmiyor.
Tahminimce RAM ile alakalı biosa bi şekilde girip default ayarlara döndürün ,cl 22 den 16 ya düşürmek yani bu kadar frekans düşürmek problem yaratır.

Hallettim hocam girme işini. RAM'leri eski haline döndürdüm. Bildiğim kadarı ile en güncel BIOS F51 benimkisi ise F50 nasıl güncelleyebilirim?
F53 müş en günceli bios güncelleme işini videolardan halledip geri yazacağım.
Sorunlar devam etmekte maalesef.
AMD software a bastığımda bana biosla driverın eşleşmediğini ve en yeni driver ı indirmemle ilgili bir mesaj gönderdi son umut onuda deniyeceğim.
20.9.1 i yüklüyorum.
Hocam 15 dakikadır furmark testi yapıyorum daha bir sıkıntı ile karşılaşmadım. 30. Dakikada tekrardan bilgilendireceğim
Bios güncellemesi + Ram ve bios ayarlarını default a döndürme sonrası 30 dakikalık Furmark testi sorunsuz geçti.Günlük kullanıma nasıl yansıyacağını göreceğiz.
Yardımlarınız için çok minnetarım bu arada
2 3 saat sonra siyah ekranlar yeniden başladı.
Böyle bir hatayla karşılaşıyorum artık.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-02-09 at 01.29.34.jpeg
    120,7 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Ekran Kartı ile ilgili gözüküyor.belliki dosyalardan biri ya bozuk ya eksik.ekran kartının bios undanda olabiliyor bu bazen .benim başıma geçmişti ekran kartını görmüyordu sonra amd flash ile bios yüklemiştim düzelmişti.tabi bu son çare hocam.

Hocam son çareye çok muhtacım valla Bana yardımı dokunabilicek bir video atabilirseniz çok sevinirim bunun hakkında.
Tahminimce RAM ile alakalı biosa bi şekilde girip default ayarlara döndürün ,cl 22 den 16 ya düşürmek yani bu kadar frekans düşürmek problem yaratır.
Hocam RAM leri test ettim bir sorun bulunamadı bu arada.SanırınmAMD nin çözümü olmayan yazılımsal bir sorunu.

Son düzenleme:
Google biraz baktım bu sadece amd ye özel değil nvidia sürücülerdede oluyor .bu hatanın tanımı ekran kartına aşırı yüklenme olarak belirtmişler.ilk gördüğüm çözümde C diskini hata denetimi yapıyor,ccleaner ile hem temizlik hemde registry dosyalarını temizliyor.sorundan kurtulduğundan bahsediyor.ama format atanlar tamamen kurtulmuş gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…