5600XT sistem için PSU önerisi

Bütçe
500-900
Herkese merhaba, yeni sistem topluyorum ve karar veremedim, daha doğrusu hesabı yapamadım ve PSU konusunda yardıma ihtiyacım var.

MSI Radeon 5600XT Gaming X OC 6 GB.
R5 3600X.
Anakart: MSI B550 Pro-A Anakart
2X 8 GB 4000MHz 18CL RAM.
HyperX 480GB SATA SSD, okuma yazma 500 küsur falan.

Sıvı soğutmam Corsair hidro 100X; 2 X 120mm fan 3 adet.

Markanın güvenilirliği ve kalitesi nedir acaba?

High Power kaliteli bir marka korumaları vs. de düzgün 80+Gold olması da bir artısı alınabilir ama daha ucuz PSU'lara da bakabilirsiniz bütçe darsa. Kaliteli 550W bir PSU rahatlıkla yeter bu sisteme.
Cooler Master MWE 550W 80+ Güç Kaynağı
4000MHz RAM'ler de biraz israf gibi geldi bana. 3200MHz CL16 alıp 3600MHz'e overclocklamak daha mantıklı artan para ile ekran kartı yükseltilebilir 2060S'e.

700-800 ₺ iyi gider, parçanın sistem güvenlik ve stabilizasyonu için önemli olduğunu biliyorum. Güvenli olmasını istiyorum.

Markanın güvenilirliği ve kalitesi nedir acaba?

Kalitesini markaya göre değil model bazında PSU tier listesindeki seviyesinden anlayabilirsiniz.

Bütçe 750-800TL ise kesinlikle bu modeli alın.

Hayır ben direkt tüm sistemin bütçesini sordum.
10.500-11.000 civarı Tutacak sanırım, henüz hepsi toplanmadı.
Bu sistem için 550Watt bile iş görür niye bu kadar yüksek bütçe ayırmak istiyorsunuz ayrıca RAM'leri almadıysanız muhakkak değiştirin.

Daha sonra ekleme falan yapılır diye garanti olsun demiştim. Tam hesabı yapamadım daha önce söylediğim gibi.
Bu sistem için 550Watt bile iş görür niye bu kadar yüksek bütçe ayırmak istiyorsunuz ayrıca RAM'leri almadıysanız muhakkak değiştirin.

RAM'leri almadım ama bir arkadaşım AMD sistemlerin rana ihtiyacı olur diye bunu önermişti. Öneriniz nedir ram için ? Benim bulduğum ram 2x8gb 900₺ civarı.

Son düzenleme:
10.500-11.000 civarı tutacak sanırım, henüz hepsi toplanmadı.

Daha sonra ekleme falan yapılır diye garanti olsun demiştim. Tam hesabı yapamadım daha önce söylediğim gibi.

RAM'leri almadım ama bir arkadaşım AMD sistemlerin rana ihtiyacı olur diye bunu önermişti. Öneriniz nedir RAM için? Benim bulduğum RAM 2x8GB 900₺ civarı.

11000 bütçeye R5 3600 ve 2070S ile sistem toplanır hocam ne yaptınız :D.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı