5600XT vs 1660 Super

CANAN BİNBAŞI

Femtopat
Merhaba sevgili forumdakiler yakın zamanda bir kart almayı düşünüyorum saf güc olarak 5600XT çok daha güçlü bir kart olduğunu biliyorum fakat yaşanan Driver sorunları, FPS dropları plar, stuttering, mavi ekran hataları AMD tarafında gözümü korkutuyor. Sapphire 5600XT Pulse modelini kullanan ve sorun yaşayan yaşamayan arkadaşlar bu konu altında yardımcı olabilir mi?

Ben kullanmıyorum ama forumda ki çoğu arkadaş sorunların çözüldüğünü belirtiyorlar, 5600 XT diyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence o performans farkına biraz riske girmeye değer. Çünkü ya hiç sorun çıkmazsa diye düşünmeden edemiyor insan 😄

Zaten her türlü sorunun elbet çözülecektir. Eğer sen işin içinden çıkamazsan garantiye verirsin. Biraz uğraştırır sadece ama sonunda değer bence.

5600 xt 1660super den çok ama çok güçlü bir kart ama forumda son bir haftada açılan konulara bakarsanız 5600xt almaktan vazgeçebilirsiniz. Her gün en az bir iki kişi konu açıyor hatalar ile ilgili. Alacağınız zaman driver sorunlarının çözülüp çözülmediğinden emin olup öyle alın ve ya başka kartlara yönelin. 2500₺ az para değil. İndirim kovalanırsa 2060 alınabilir ve ya acelesi yoksa 1 ay falan takipte kalıp driver sorunları çözülürse alın. Ben takipte kaldım çözülmeyince galax 2060 aldım. Hazır sistem aldığım için bana 5600xt parasına geldi.

OC yapmayı biliyorsan soğutması iyi olan bir 1660S alıp OC yaparsan RX 5600 XT seviyesine çıkarsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Extreme bir OC ile 5700 ile arasında bulunan farkı 10 FPS'ye kadar düşürebiliyorsunuz, 5600 XT'e yakın bir seviyeye çıkarırsın.

Asus Rog Strix Rx 5600 XT kullanıyorum. Nedense hic sorunla karşılaşmadım. Driverlerimda hep diğer arkadaşların ki gibiydi. Bana kalırsa sorun yaşayanlar driver yanlis kuranlar, psu yetersiz alanlar, amd software yüklemeyenler ve korsan oyun kullananlar.
OC yapmayı biliyorsan soğutması iyi olan bir 1660S alıp OC yaparsan RX 5600 XT seviyesine çıkarsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Extreme bir OC ile 5700 ile arasında bulunan farkı 10 FPS'ye kadar düşürebiliyorsunuz, 5600 XT'e yakın bir seviyeye çıkarırsın.

Sonra ekran kartını yakar. Garantisi yanar.

Asus Rog Strix Rx 5600 XT kullanıyorum. Nedense hic sorunla karşılaşmadım. Driverlerimda hep diğer arkadaşların ki gibiydi. Bana kalırsa sorun yaşayanlar driver yanlis kuranlar, psu yetersiz alanlar, amd software yüklemeyenler ve korsan oyun kullananlar.

Sonra ekran kartını yakar. Garantisi yanar.

Gidip çekirdek ve bellek hızını fullerse yakar, OC yapmayı biliyorsa yapsın dedim zaten.

Merhabalar. Normalde forumda öylesine geziniyordum ve yorum yapmayacaktım fakat gelen yorumlar dikkatimi çekti ve bende birkaç bir şey eklemek istedim. Öncelikle bak kardeşim ben Asus veya Sapphire kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım, gözün kapalı tercih edebilirsin, sorun yaşayan insanlar yok PSU seçimi yanlış yok driver kurmayı bilmiyorlar gibi söylemlere bakma bile. Teknoloji şans işidir. En sorunsuz diye tabir edilen bir ürün bile alsan sorun yaşama riskin vardır. AMD tarafında da yaşanan kronik sıkıntılar ortada. NVIDIA tarafında ne tarzda bir kronik sıkıntı var bilmiyorum ama kullanan arkadaşlar NVIDIA kartlarında kronik bir sıkıntısı varsa yazacaklardır diye düşünüyorum. Bir ürün alıp da hiç sorun yaşamama garantisi verilemez zaten. Ben AMD ekran kartlarından çok sıkıntı çektim. Bütün kronik problemleri yaşadım. Şu an hata vermesin diye dua ederek açıyorum bilgisayarı. Ha benim bu sıkıntıları yaşamam AMD ekran kartlarını kötü yapmaz fakat sorun yaşamayan insana göre de bu marka süper kaliteli olmaz. Bu ayrımı yapmak lazım. Ha ben bir daha AMD ekran kartı tercih etmeyeceğim tabi. Bıktım sorunlarından. Ama dediğim gibi AMD ekran kartlarını kötülemiyorum. Sadece düşüncelerimi aktarmak istedim o kadar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı