5600XT vs 1660 Super

Bende bu ay başından beri araştırma yapıyorum GPU için Sapphire RX 5600XT karar verdim gibi ama 200-300TL daha fazla verip RTX 2060 mı alsam diye düşünmeden edemiyor insan AMD Driver sorunları yüzünden o kadar para vereceğiz oyun zevkimiz yarıda kalıp bir de bu çıktı başımıza demeyelim 3 5 dk zamanımızı alacaksa o ayrı mesele ben uğraşırım.

Bende bu ay başından beri araştırma yapıyorum GPU için Sapphire RX 5600XT karar verdim gibi ama 200-300TL daha fazla verip RTX 2060 mı alsam diye düşünmeden edemiyor insan AMD Driver sorunları yüzünden o kadar para vereceğiz oyun zevkimiz yarıda kalıp bir de bu çıktı başımıza demeyelim 3 5 dk zamanımızı alacaksa o ayrı mesele ben uğraşırım.
Bu sorunlar ile baya uğraşmış birisi olarak inanın 3-5 dakikanızı almıyor diyebilirim. :)

Öncelikle iki kartın fiyatı aynı değil yani 5600 XT'ye 14 Gbps BIOS'u atınca ısınma sorunu olmayacak bir model lazım ki çoğu modelde kartın 90 dereceye yaklaştığını söyleyen var özellikle bellekler alev alıyormuş neyse eğer paran varsa 5600 XT yoksa 1660 Super al ama şahsen ben olsam Galax 2060 almaya çalışırdım üstelik soğutması oldukça yeterli ayrı eten daha iyi, stabil ve sorunsuz Driver + RTX + DLSS 2.0 + nvenc + çok işine yarar mı bilmem ama bu vb gibi üstünlükleri var 2060'ın neyse bence 2700 verip ya da 2. elden 2060 alın ama almanız mümkün değilse ısınma sorunu olmayan bir 5600 XT.

EDİT: Bu arada 1660 Super'in Extreme OC ile 5700'e yakın denebilecek performans verdiği doğru ama bayağı Extreme olmuş sanırım o test. :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı