5600XT vs RTX 2070 Ventus

30 serisi diyenler olmuş ancak 3070 bile yükselen kur ve talep yoğunluğu nedeni ile yaklaşık 7.000 TL'lik bir rakamdan giriş yapacaktır. Ben dün akşam kartı 3.700 TL'ye aldım. Bu sebeple 30 serisi şimdilik benlik değil.

Yazım dada belirttiğim gibi şuanda sorunsuz oyun oynamayı arıyorum. Evet upgrade olarak çok mantıklı olmayabilir ancak yaşadığım sorunlar gidecekse iyi bir seçim olarak düşündüm
Pek mantıklı olmaz. Siz sakin kafayla DDU ile eski driveri silip WHQL olan driverları sırasıyla deneyin. Bakalım siyah ekran verecek mi yine. Sorun devam ediyorsa OCCT ile sisteminizi test edin.
Hocam neredeyse tüm driverları denedim. WHQL olan olmayn son driverlar eski driverlar. DDU sile silip yeniden yüklemeler. Ancak hala ufak tefek hatalar oluyor. Az önce mesela oyun oynarken birtden dondu, tepki vermedi. SOnra ctrl alt del yaptım falan pencere moduna geçti sonra tekrar fullscreen yaptım falan. Zaten Interneette bakınca 50x serisi genel olarak sorunlu olarak behsediliyor.

Ama tabi 2070 Ventus nasıldır onuda göreceğiz.

3700 TL'ye RTX 2070 çok iyi fiyat günümüz için. Mart ayında Zotac RTX 2070 Mini'yi 3150 TL'ye almıştım N11'de. O günden beridir uçtu fiyatlar.

Hocam nasıl peki 2070 Ventus'dan memnun kaldınız mı ? AMD'dede bahsettiğin o sorunları bende arada yaşıyorum, buna benzer sorunmlar Nvidia tarafında da oldu mu?
3700 TL'ye RTX 2070 çok iyi fiyat günümüz için. Mart ayında Zotac RTX 2070 Mini'yi 3150 TL'ye almıştım N11'de. O günden beridir uçtu fiyatlar.
Evet hocam uzun zamandır fiyatları takip ediyorum ama özellikle son 1,5 aydır aşırı yükseldiler. Açıkçası 2070 super'e en ucuz bulduğum 5.000 TL'lik fiyat vermek istemedim. DÜn akşam 2070 Ventus'u indirimde 3700 TL'ye ( 7.94 kuru göz önüne aldığınızda) kaçırmak istemedim.

Şuan önceliğim AMD'de deki sorunları yaşamamak

Nvidia'da sorun hiç yaşamadım. COD Hardcore Search&Destroy'da dev error 6068 hatası çokca alıyordum. Oyun çok nazlıydı ve ben de inatla Nvidia filtreler kullanıyordum. O oyun Warzone dışundaki diğer modlarda filtreleri açınca crash vermesiyle meşhurdu. O sorun da çözüldü.
Geforce Experience ile yeni update kurarken hızlı'yı seçmeyin. Diğer seçenekte temiz kurulum yap tikini aktif ederseniz sorunsuz update yapar.
Ventus gibi modellerde fanın derecelere göre çalışma hızları aşırı düşük. O yüzden sıcaklıklar oyunda 80 dereceye yakın seyredebiliyor. Msi Afterburner ile bu duruma hakim olabiliyorsunuz. Bilgisayarın başına geçince size resimli olarak MSI AFTERBURNER fan syarını vs. anlatırım.
MSI Afterburner kurulumunda Riva Tuner kurulumu isterse onaylamasan iyi olur. İşin yoksa tabi onunla. Resimlerle tarif etmeden önce benimle aynı arayüzü ayarlarsan tarifimi kolay anlarsın. MSI Afterburner ile fan profilini aktif etdip derecelere göre yüzde kaç fan hızında çalışacağını ayarla. Sonra MSI Afterburner'ın ayarlarından başlangıçta açılmasını ve sağ altta sistem simgesi olarak açılmasını işaretleyin. Uygulamanın ana sayfasında bu ayarların profile 1'e kaydedilmesini sağlayın yeter.

Son attığım resimdeki Fan Speed kısmının yeşil çerçeveli (aktif) olduğuna dikkat et.

Son düzenleme:
teşekkürler hocam önerileriniz için, bu şekilde ayarları yapınca faz sesi çok fazla yükseliyor mu?

teşekkürler hocam önerileriniz için, bu şekilde ayarları yapınca faz sesi çok fazla yükseliyor mu?
Hem RTX 2060 Ventus XS hem de Zotac RTX 2070 Mini kartımda bu profili uyguladım. İkisinde de ekran kartından fan sesi almadım. Bu arada tek duyduğum ses Corsair H45 sıvı soğutma fan sesi. Belki onun sesi bastırıyordur. Kulaklıkla oyun oynuyorum ara ara çıkarıyorum kulaklığı. Bu aralarda kasa geneli gelen fan seslerinden rahatsız olmuyorum. Deneyerek ideal fan profilini oluşturabilirsin.

tamamdır hocam, teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…