5700 XT alınır mı?

Hocam ne sorun yaşıyorsunuz? Siz sisteminizi Sinerji'den aldınız değil mi?

Evet sinerji kaynaklı sorun yaşamıyorum. Driver kaynaklı sorun yaşıyorum 144Hz sorunu var genel olarak birkaç sorun daha var ama yazmak istemiyorum yazdığım zaman AMD fanboyları gelip üzerime saldırıyor. Ekran kartı kötü değil performans olarak fiyatına göre çok iyi ama iyi performansı yakalamak için driver kaynaklı birçok deneme yanılma yöntemi yapıp stabil ayarları bulmak gerekiyor ben bunu büyük derecede buldum ama kartı alacak kişilerin bunlarla uğraşmasını istemiyorum.
 
AMD driverları hiç tuttarmıyor hocam, anladığım kadarıyla monitörünüz stabil bir şekilde 144Hz'e çıkamıyor, bunun için monitör voltajını arttırmaya çalışın birazcık, DP kullanıyorsanız Vesa sertifikalı bir kabloya geçmeyede çalışabilirsiniz.
 
3070'ler kurdan vergiden 7000 TL bandında çıkarsa sizce AMD 5700 XT'ye yönelmeli miyim? Değer mi o fiyata 5700 XT?

7000 TL bandında veya biraz daha pahallıya 3080 var ki 2K'da bile zor beslenen bir kart. 3070 ise 2080 Ti'dan iyi ve 5000 TL civarı olur sanırım fakat F/P olarak RTX 3060'ı bekleyin ve performansı haricinde RTX, DLSS 2.0 gibi farklar da var.
 

İlk gösterdiğinde 14 oyunda ortalama 2 FPS önünde ve % olarak hesaplayınca %1-2 arası oluyor fakat diğer grafikte sanırım 30'a yakın oyunda %7 önde 2070S.

EDİT: Son sürücüde bu oyunlarda performans artışı olduysa, 20.4.2 WHQL driveri kullanacaksa yine daha düşük performans tabi şanslıysa son driveri kullanır.
 
Bu arada zaten @Sylveon da dediği gibi 7000-8000 lira aralığında 3080 bulunuyor. Üst seviye 3070'ler biraz pahalı olur ancak orta seviye kartları tercih edebilirsiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…