5700 XT için 2K vs 1080P

Daha fazla  
Meslek
.
Arkadaşlar selamlar.
Ryzen R5 3600 ve 5700 XT tabanlı bir sistem toplayacağım.
Ancak bu kart için 2K monitör mü bakmalıyım yoksa fullhd mi olmalı?
Ayrıca monitör tavsiyesi verebilir misiniz?
Not: FPS oyunlar oynuyorum ve dizi/film izliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
O ekran kartı rahatlıkla 2k oyun oynatacaktır. Ama eğer 1080p oynamak istersen 2k monitörde görüntü çamur gibi olacaktır. Seçimini buna göre yapman gerekecek. Filmde de ayrı şey geçerli.

O ekran kartı rahatlıkla 2k oyun oynatacaktır. Ama eğer 1080p oynamak istersen 2k monitörde görüntü çamur gibi olacaktır. Seçimini buna göre yapman gerekecek. Filmde de ayrı şey geçerli.
2K monitörde Full HD izlemek ile Full HD monitörde Full HD izlemek farklı şeyler mi?
Bunu bilmiyordum...

2K monitörde Full HD izlemek ile Full HD monitörde Full HD izlemek farklı şeyler mi?
Bunu bilmiyordum...

Çok fazla farkı anlamazsınız ancak 2K çözünürlüğe alıştığınızda bariz anlaşılır. 2K monitörlerde daha fazla piksel var bu nedenle doğal çözünürlükten net çözünürlük de olsa düşüş olduğunda tüm pixeller aktif olamayacağından ufak ufak bozulmalar başlar. Tıpkı kendi çözünürlüğünün üstüne çıktığında o çözünürlük için yeterli pixel olmadığından bulanık gözükmesi gibi. Burada da tam tersi bir durum söz konusu.

Ben de 2K' ya geçmeyi düşünüyordum, sistemim tamam fakat monitör konusunda kararsızdım, 2K'da FPS düşüşünün çok olduğunu görünce Full HD'de kalmaya karar verdim ama bilemiyorum belkide monitör alımında Hz'den kısıp 2K'ya geçebilirim, hala kararsızım.

2K'da 144HZ bir monitörü tam randımanlı olarak kullanmak çok kolay değil bilginiz olsun. Ben GTX 1080Ti ile bile ultra özelliklerde bazen 144 FPS alamadığım oluyor. 1080P en mantıklısı bence 2K monitör yerine 165HZ veya 240HZ 1080P'de mantıklı.

Şöyle bir şey de var; 2K'yı daha iyi görsel için tercih ediyoruz ama bol bol FPS düşürüyor 2K, öyle ki gelecekteki oyunları FPS düşüşünden dolayı oynayamayacak ve çok kısa sürede ya monitörü değiştirecez ya da son çıkan ekran kartlarından alacaz. Monitörü 2K'ya alıştığımızdan düşüremeyeceğimize göre habire sistemi yenileyip duracağımız kesin.
Bence 2K'ya halen geçilebilecek kolaylık gelmemiştir, ileride bu teknolojiye uygun fırsatlar olacağından eminim, bu sebeple 2K-4K konusunda bekleme taraftarıyım. Full HD için iyi görüntü veren IPS bir monitör almak şimdilik kâfi bence.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı