Nvidia'da da sorun çıkıyor demeyi saçma buluyorum. Elektronik ürün, sorunu olan model çıkar illa, o yüzden para iadesi politikaları var satıcılarda, ama bu Nvidia ile ilgili çok az sorun görülürken AMD ile ilgili binlerce şikayet olduğu gerçeğini değiştirmez. Profesyonel benchmark yapan tiplerin bile testleri sırasında siyah ekran olmuş, olabilecek en iyi donanımları kullanıyorlar test ederken hiçbir bottleneck olmasın diye, gold da değil platinum, daha nolması gerekiyor sorunlu denmesi için?
Reddit, quora, tomshardware gibi yerlerde binlerce, hatta on binlerce konu var AMD 5000 serisi sorunlarıyla ilgili, on binlerce kişi iade etti, hani daha nolması gerekiyor? Ve hayır, özellikle ararsak nvidia kartı sorunları buluruz, ama benim gördüğüm olmadı hiç. Bu olmadığı anlamına gelmiyor, ama benzer sayıda olsa kesinlikle görürdük, çünkü amdyi devamlı gördük.
En son driver hatası ben yıllar önce windows 8 ile yaşadım, o da kartın suçu değildi, windows update ile düzelttiler durumu. Ben amd alsam ve böyle bir hata yesem aman düzeltirim demem, bunla mı uğraşırım derim, boru gibi para veriyoruz, ne demek troubleshooting yapacağız, ne demek high-end psu kullanacağız? Kaldı ki özellikle düşük watt olmadığı sürece psu ile alakası olduğuna hayatta inanmıyorum, tonla örnek var corsair gold vs kullanıp da bu hataları alan, sadece türk forumlarına bakmayın.
Bak bazı youtuberlar var, sadece amd çözümleri paylaşıyorlar, bu hafta x driverı stabil, bunu kullanın diyorlar, olabilir mi böyle bir şey? İşten gelmişim, 2 saat zamanım var, oyunda mavi ekran yiyeceğim ve bunla uğraşacağım, öyle mi? 1 sene oldu, hala devam ediyor, gerçekten rezillik.
Hiçbir firmanın fanboyu olmadığımı da belirteyim, yıllardır intel kullanırken bu sene amd ye geçtim işlemcide, çünkü güzel yaptılar, AMD güzel yapsın AMD'ye geçelim, ama önce ekran kartı sektöründe güvenimizi kazanacaklar!