5700 XT Tabanlı Sistem Tavsiyesi

Sadece soğutma olarak bakmamak lazım olaya. 3700X ile diğerleri arasında önemli bir performans farkı da var. Ben 3600 aldım mesela bütçeyi yormamak için ama seneye 3700x e atlarım inşaallah.Soğutucu konusunda da Spire biraz büyük fana ve daha büyük radyatöre sahip denebilir. Ama testlerde 7-8 derece oynuyor aşırı farketmez. Sıvı soğutucu alana kadar sizi her türlü idare eder. Dediğim gibi işlemcinin kendisine yoğunlaşın daha çok.

Performans farkindan kastiniz oyunlarda fps yuksekmi seyrediyor yoksa render vs icin mi soyluyorsunuz.

Edge vs Carbon

boyle bir baslik var forumda kimse vrm den bahsetmemis yada bilinmiyor. Carbon gercekten almayi dusunmuyorum cunku tek fark wifi 6 gorunuyor butun sitelerde.

İslemcide ise 3600 bile 5700xt ye dar bogaz yapmazken 3700x e 1000 lira fazla vermek pek isime gelmiyor acikcasi en fazla 3600x e gecebilirim.Oda basta denildigi gibi 3.6 ghz ten 3.8 ghz gecmek icin 400 TL daha demek degermi tartisalim.

Oyunda FPS yüksek gelir aşırı olmasa da ve Render konusunda da dikkate alınacak kadar fark atar 3700x.
Sabahtan beri Carbon diyorum ama A-Pro olacaktı. Daha ucuzu daha iyi diye.

Aşağıdaki konu çok açıklayıcı bu konuda.

Sistemimi bu şekilde oluşturmayı düşünüyorum.
Ağırlıklı olarak Online oyunlar oynuyorum, Fortnite, PUBG, Ring of Elysium
Ancak 2K monitör almamın sebebide single Player oyunlarada ağırlık vermek.
2600x +rx 5700xt 2k 144hz monitör ile kullanıyorum gayet memnunum

Konuyu bastan sona okudum ne yalan soyleyim pekte karar veremedim bunca yaziya ragmen en azindan ust seviyede şu orta seviyede şu alinabilir falan yazilsaymis sadece olani yazmis ama hangisi iyi hangisi kotu anlasilmiyor pek. Ama dedigine gore ha x570 a pro almissin ha edge wifi almissin sadece wifi farki ekleniyor. Ama sunu sormaliyim o zaman suan madem msi edge wifi icin bunlari soylemis edge wifi denginde edge wifiden daha iyi mosfet ce vrm lere sahip edge wifi fiyatinda piyasada baska bi anakart var midir cevabinizi bekliyorum asus x570 tuf gaming plus wifi olanindan mi alalim oda 1670 tl edge wifiden 100 lira fazla
Samsung Space LS27R750QEMXUF 27" 4ms 144Hz WQHD - gayet memnunum fhd kullanıcısıydım inanın 2k ya geçince demek istenilenleri anladım
Oyunlarda 1ms aramak gerekmiyormu sizinki 4ms imis ? Birde curved tercih etmemissiniz bi sebebi var sadece fiyattan dolayimi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…