5700 XT'ye bakım yapmak

Arkadaşlar 10700F işlemcim ve Pulse 5700XT ekran kartım mevcut. Ekran kartını stok ayarlarda kullanırsam GPU sıcaklığı Max 72 civarı Memory sıcaklığı 78 civarı ve bağlantı noktası sıcaklığı ise 110 derecelere çıkıyor. Ve fan bu seviyelerde yüzde 90 küsurle kafamı şişirebiliyor. Adrenalinden ekran kartı TDP değerini oyundan oyuna değişmek kaydıyla yüzde 10 ila yüzde 20 arası aşağı çekip fan ayarını Max yüzde 50-55 arası ayarladığım zaman bağlantı noktası sıcaklığım 90 derecelere kadar düşüyor. Ve PUBG olsun Warzone 2 olsun Battlefield 1 olsun gözle görünür bir performans kaybı yaşamıyorum yine güzel şekilde çalıştırıyor. Elimde ucuz bir macun var termal ped henüz almadım. Ekran kartı daha önce hiç açılmamış olup, açma konusunda kararsız kalmış bulunmaktayım. Elimdeki imkanlarla bir termal ped alıp bakım yapmalı mıyım yoksa hiç dokunmayayım mı? Özellikle bakım yapmış arkadaşlardan ricam ne kadar bir ısı kaybı kazancınız oldu bayağı etkili oldu mu? Ben daha öce hiç yapmadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklıklarda gözle görülür bir düşüş olur. Elinizdeki macun ne bu arada?

Markasız bir şeyse uzak durun.

Evet markasız. İşlemcimde sıkıntı çıkarmadı bayağı oldu üstelik süreli. Şey görmüştüm videoada çok ucuz bir marka ile çok iyi macun arasında pek fark etmiyordu işlemcide. Ekran kartında eder mi dersin?

Hocam ciddi fark oluyor fake ve orijinal macun arasında. En azından bir MX-4 alın. İşlemciye de sürersiniz.

Hocam ciddi fark oluyor fake ve orijinal macun arasında. En azından bir MX-4 alın. İşlemciye de sürersiniz.
Anladım kardeşim. Eğer ki aç bakım yap ciddi fark olur diyorsan daha önce yaptıysan bu işi bir de termal ped önerebilirmisin.

Veya termal ped değişimine gerek oluyor mu ?

Son düzenleme:
Anladım kardeşim. Eğer ki aç bakım yap ciddi fark olur diyorsan daha önce yaptıysan bu işi bir de termal ped önerebilir misin?

Veya termal ped değişimine gerek oluyor mu?

Arctic ar diye bir termal ped var, ona bakabilirsin. Yanına da MX-4 veya MX-6 al derim.

Anladım kardeşim. Eğer ki aç bakım yap ciddi fark olur diyorsan daha önce yaptıysan bu işi bir de termal ped önerebilir misin?

Veya termal ped değişimine gerek oluyor mu?

Kart kaç senelik?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…