5700G sistem donuyor ama fare hareket ediyor

eryaz

Hectopat
RAM
Crucial 32 GB (4x8GB) 3200MHz Ballistix tactical
SSD veya HDD modeli
Adata SX8100
Ekran kartı
Ryzen 7 5700G
Anakart
MSI B550M MAG Mortar Wi-Fi
İşlemci
Ryzen 7 5700G.
Merhaba arkadaşlar. Sorunum tam olarak başlıkta belirttiğim sorun. Daha önce sistemimde 5 ay kadar Ryzen 7 3700X kullandım ve sonra Ryzen 9 5900X taktım ve yaklaşlık 1,5 sene sıkıntısız kullandım. İşlemci ve ekran kartımı sattım ve Ryzen 7 5700G alıp APU sisteme döndüm ve daha önce saat gibi çalışan sistem böyle bir hata verdi.

Belirli bir zamanı yok ama genelde winampdan müzik dinlerken denk geliyor. Müzik sesi kesiliyor ekran donuyor, mouse imleci hareket ediyor, sağ klik belli bir süre işliyor sonra daha işlemiyor. Görev çubuğundaki veya masaüstündeki uygulamalar açılmıyor. Yaklaşık 10 dk bekledim ama düzelme olmuyor. Mecburen reset atarak sistemi baştan başlatıyorum.

Yerli ve yabancı forumlarda birçok kişi aynı sorunu yaşamış ama sorunun neden kaynaklandığı ile ilgili birçok sebep gösterilmiş ama şudur diye kesin bir sonuca ulaşılmamış. Başından geçen veya konu ile ilgili bilgisi olan siz değerli forum sakinlerinden yardımlarınızı bekliyorum.

Ana bileşenler:

Anakart: MSI B550M MAG Mortar Wi-Fi
İşlemci: Ryzen 7 5700G.
RAM: Crucial 32 GB (4x8GB) 3200MHz Ballistix tactical tracer.
SSD: Adata SX8100.
PSU: FSP Aurum pt 1200 aktif PFC 1200W.

Yaptığım işlemler:

1- Windows 10 - 11 temiz kuruldu.
2- anakart BIOS en güncel olan.
3- sürücüler AMD'den en güncel olanlar.
4- RAM'leri 4 slottan 2 slota indirdim şu an o şekilde test ediyorum halehazı normal çalışıyor.

Sistemlerimiz çok benzer ben 5700G yi TR satışa çıktığı gün aldım o günden beri overclocklu bi şekilde sorunsuz kullanıyorum.
Acaba bu işlem olduğu sırada işlemci sıcaklığınız çok artıyor mu veya normalde boşta ve yükte sıcaklıklar nedir?

Merhaba normal hali ile kullanıyorum işlemciyi. Corsair 240 sıvı soğutma ile kullanıyorum. Sıcaklık 45 - 60 arasında işlemcinin çalışmasına göre değişiyor. Aynı konfigirasyonda 5900X i kullanıyordum.
Çözüldü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl çözdünüz aydınlatabilir misiniz?

Merhaba. Anker montion Plus Bluetooth hoparlör ile kullanıyordum. Bluetooth ile hoparlör uyumundan kaynaklanıyor. Hoparlörü Bluetooth üzerinden bağlayınca belirsiz bir zamanda ansızın donuyor ama mouse hareket ediyor. Çözüm olarak en güncel sürücüyü de indirdiysem de çözülmedi. Bende 3.5 kablo ile kablolu bağladım ve o şekilde kullanıyorum. İşlemcimi değiştirdiği zamanda Anker hoparlöre yeni Firmware gelmişti. Şansızlığım işlemciyi değiştirdiğim zaman ile aynı anda gelmesi. Kaç gün boş yere uğraştım. Tesadüfen buldum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı