5700X vs 5600

Çoklu çekirdek performansı önemli değil diyor sadece oyun oynarım diyorsan 5600 diğer türlü 7500F yani DDR5e geçiş yapardım yerinizde olsam 5700xi almak yerine.

DDR5 sistem toplamak için yeterli bütçem yok 2-3 ay önce aldığım B550 anakartım ve 16 GB RAM kutularında bekliyor Twitch'te ufak çaplı yayın açıp Valorant oynamak ve Adobe Premier ile Instagram'da Reels videoları yapmak için.

Video düzenleme, 3D render gibi işlemler yapıyorsanız, 5700X alınmalı. Oyun ve temel işlemler için ise 5600'de fazlasıyla iş görür.

Öyle çok abartı şeyler yapmayı düşünmüyorum Photoshop ve Premier gibi programlar için 5600 yetmez mi?

DDR5 sistem toplamak için yeterli bütçem yok 2-3 ay önce aldığım B550 anakartım ve 16 GB RAM kutularında bekliyor Twitch'te ufak çaplı yayın açıp Valorant oynamak ve Adobe Premier ile Instagram'da Reels videoları yapmak için.

Öyle çok abartı şeyler yapmayı düşünmüyorum Photoshop ve Premier gibi programlar için 5600 yetmez mi?
Temel işler için iş görür, lakin profesyonel çalışmalar yapmayı planlıyorsanız, yetmeyecektir.

1800 daha ucuz aynı işi görecek öneriniz olursa o da olabilir.

Daha ucuz olarak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı