5700x3D boşta 50 derecelerde çalışıyor

Deepsoulmind

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 5700x3D
Asus 4060
Asus B-550M M2K.II
16X2 DDR4 RAM
1TB GB M2 SSD
Meslek
Elektrik Elektronik
İyi günler, 5700X3D işlemcim boşta 50 derecelerde çalışmakta, oyunlara girdiğim zaman en fazla 74 derecelere kadar çıkmakta ve şu ana kadar maksimum 87 watt gibi değerler gördüm. Soğutucu olarak Cooler Master Hyper 212X Duo modelini kullanmaktayım. Sizce işlemci soğutucu değişimine gitmem gerekiyor mu? Termal macunu ise acil ihtiyaçtan dolayı Zalman ZM-STC8 kullanmıştım ve termal macunu uygulayalı 7 ay falan oluyor.

Sisteminiz gayet iyi. Her yıl macun sürmeyi ihmal etmeyin. Zalman her konuda harika bir seçim.

Soğutucunuz iyi aslında değerler de boşta kötü gibi ama yükte yine kabul edilebilir. Termal macun 1 senede 1 kere değişmek kâfi diyebilirim dediğiniz macun hakkında pek bilgim yok.

Aynı işlemciyi Thermalright Peerless Assassin 120 mm x 2 fan ile kullanıyorum, boşta 40-45 derecelerde, yük altında 60-70 derecelerde olduğunu söyleyebilirim ancak benim kasamın bütün yüzleri mesh. Dolayısıyla aradaki 4-5 derecelik fark bana normal gözüktü.

Soğutucunuz iyi aslında değerler de boşta kötü gibi ama yükte yine kabul edilebilir. Termal macun 1 senede 1 kere değişmek kâfi diyebilirim dediğiniz macun hakkında pek bilgim yok.

Ben şahsen macundan şüphe ediyorum sene dolunca aslında güzel bir termal macun değişimi iyi olabilir.

Soğutucu gayet yeterli iyi model, kasanın hava akışıda fark eder ama işlemcine göre değerler normal boşta 50 bır tık fazla yükte normal 6 ayda bir macun değişimi yapıyorum daha iyi bir termal macun alabilirsiniz ama kullandığınız iyi.

Ben de kasa olarak Corsair 3000D kullanıyorum neredeyse sizinle aynı değerleri alıyoruz o zaman evham yapmam biraz gereksiz olmuş gibi duruyor.

Ben şahsen macundan şüphe ediyorum sene dolunca aslında güzel bir termal macun değişimi iyi olabilir.

Macunu çok gözüm tutmadı. MX6 veya bunu.

Kullanın.

Ben macun kalitesi farkı olduğunu düşünüyorum çoğunlukla.

Ben de kasa olarak Corsair 3000D kullanıyorum neredeyse sizinle aynı değerleri alıyoruz o zaman evham yapmam biraz gereksiz olmuş gibi duruyor.
Evet, çünkü çoğu AM4 işlemci 65 watt tdp civarlarındayken 5700X3D 105 watt tdp ve dolayısıyla ısıya da yansıyor. Kaygılanmanızı gerektirecek bir durum yok; zira 85 derecelere kadar güvendesiniz.

105W güçlü bir işlemciyi hava soğutucu ile soğutuyorsunuz. Bence değerleriniz gayet iyi. Sıvı soğutucular bu tarz işlemcileri daha soğuk çalıştırabilir (360 radyatörler) ancak sistemde sadece oyun oynayacaksanız ve stres testleri fanteziniz yoksa bence mevcut sistem ve mevcut sıcaklıklar gayet iyi.

En kötü ihtimal yılda bir macun temizliği yapılabilir.

Sıcaklık değerlerinde özellikle hava soğutucu kullanıyorsanız kasanın mevcut hava akışı iyi olmalı. Mesh-kule tipi kasalar, kasada birçok düzgün takılmış fan ve oda sıcaklığının 24 dereceden çok çok daha yüksek olmaması gibi alternatif çözüm yollarına yönelmenizi öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…