5700XT BIOS'unu 5700'e Flashlama

gokaytemizel

Centipat
İnternette bunun hakkında birçok video var. Normal ve 5700XT BIOS'lu hali arasında %10 performans farkı oluşuyor ve sonradan OC'leyerek %2 daha artırabiliyorsunuz. Bu ne kadar mümkün?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

5700 vs 5700 XT arasında sadece yazılım değil donanım farkıda var. XT versiyonunda TMUS miktarı 16 adet daha fazla ve en iyi kalitedeki çipleri XT yapıyorlar.

Vega 56-64 olayı gibi. Ben Vega 56 kartıma 64 BIOS'u yükledim. HBM voltajı arttığından artık 800MHz'de kullanmak yerine 1100MHz'e kadar çıkartabiliyorum. Ayrıca güç limiti de arttı aynı şekilde ancak undervolt yaptığımdan hiçbir etkisi olmadı benim açımdan. Bazılarında CU sayısı artmış, benim aynı kaldı. Stok haliyle arasındaki fark oldukça fazla. Stok halde 2060'ın gerisinde kalırken bu şekilde hem daha az güç tüketiyor hem de yeri gelince 2070'e rakip oluyor. Tabii çekirdek frekans değerleriyle de oynadım

Attığın videoyu aylar önce görmüştüm. 5700 ve 5700 XT arasında bu kadar kapsamlı bir fark yok, gördüğüm kadarıyla sadece frekanslar stok olarak yüksek geliyor. Power limit de genişliyor tabii. Açıkçası gerek yok yüklemeye, biraz OC ile aynı kapıya çıkacaktır. Ben olsam yapmazdım, onun yerine manuel frekans ve voltaj girerdim. Biraz da bellek tarafını ellemek iyi olurdu

Son düzenleme:
Vega 64'ün piyasa fiyatı 6000-6500 TL arası. Yerinizde olsam 3000'e okutup üzerine biraz para ekleyerek 5700 XT alırdım Bir enayi mutlaka sizi bulacaktır hocam Satılığa koyun, dursun. Belki alan çıkar.

Şahsen ben bu XT'ye flashlama olayını ilk günden beri takip ediyorum. Kart %10 performans artışı oluyor evet ama ona oranla ısınma da artıyor. Onun yerinde VRM OC ve GPU OC ile aradaki farkı biraz kapatabilirsin stok XT'ye göre. Değmez bence de. Ayrıca kullandığın markanın BIOS'u büyük ihtimal XT BIOS'uyla uymayacak, kart yüksek ihtimal bricklenebilir. O flashlanan kartlar amd radeon kartları yani costum değil. O yüzden rahatça yapıyorlar.

@Ponçik Talon Satmayı düşünmüyorum ancak 2000 TL'lere yaklaştı 2. el değerleri, ben 1300'e aldım. Normalde garantisi vardı ancak geçenlerde termal macununu yeniledim. 3000'e kimse almaz anladığın

@Ponçik Talon Satmayı düşünmüyorum ancak 2000 TL'lere yaklaştı 2. el değerleri, ben 1300'e aldım. Normalde garantisi vardı ancak geçenlerde termal macununu yeniledim. 3000'e kimse almaz anladığın
Belli olmaz o ya. Teknolojiden ve piyasadan bihaber bir sürü adam var ortalıkta. Sıfır fiyatına bakar, sonra sizin koyduğunuz fiyata. Yarı fiyatına satıyor adam der alır geçer belli olmaz İlanda durmasında bir zarar yok hocam. Koyun dursun bence. Değerlendirin bu fırsatı Yüzünüz güler sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…