Selamlar. ASUS TUF 3 5700XT ekran kartım macun değiştirdiğim. Arctic MX-4'e oyun içi sıcaklıklar 80-90C arasında. Boşta 45C. Fanlar boşta 1800RPM oyun içi 3400RPM genel olarak da performans sıkıntısı çekmekteyim. Thermal pad veya vidalar için silikon pul değişimi yapmadım. Garantisi yoktur. Kasa içi hava akımı muazzam.
-OCCT testinde herhangi bir problemle karşılaşmadım fakat GPU sıcaklık 92C'yi buldu.
RX 5700 XT İçin normal olması lazım. 5000 Serisi çıktığı zamanlar AMD 5700 XT için 110 dereceye kadar normal gibisinden bir açıklama yapmıştı. Çalışma sıcaklığı alışageldiğimiz ekran kartlarından daha yüksek.
RX 5700 XT İçin normal olması lazım. 5000 Serisi çıktığı zamanlar AMD 5700 XT için 110 dereceye kadar normal gibisinden bir açıklama yapmıştı. Çalışma sıcaklığı alışageldiğimiz ekran kartlarından daha yüksek.
Her ne kadar firma böyle açıklama yaparsa yapsın, kartın ömrünü ciddi anlamda kısaltacak bir durum. Bahsettiğimiz sıcaklık 75-80 değil. 90 ve üstündeki sıcaklıklar. Eğer çekirdek bu durumdaysa Allah bilir bellek ne halde?
90 civari. Macunu ilk surdugumde bir hafta kadar performans superdi. Sanki yeni bir ekran karti almis gibi hissettirdi. Daha sonra tekrar eskisi gibi oldu.
Kasa icerisindeki hava akimini korumak icin camin kapali olmasi daha gerekli degil mi? Kasa ön tarafi mesh. 3 egzoz fani da mevcut.
Evet arkadaşlar. Thermal padleri değiştirdim. Ve Thermal Grizzly macun aldım bir daha. Sorun bunlarmış. Önceden Arctic kullanmıştım macun, sahte olma ihtimaline karşı grizzly verdim siparişi bu sefer. Sonuç olarak boşta 30C tam yükte 60C'yi geçmiyor. Padleri 1, 5mm aldım paraya kıymak gerekiyormuş bir de kaliteli seçimler yaptım. Performans süper!