5700XT boşta 45 derece oluyor

Tetsu

Decapat
Daha fazla  
Selamlar. ASUS TUF 3 5700XT ekran kartım macun değiştirdiğim. Arctic MX-4'e oyun içi sıcaklıklar 80-90C arasında. Boşta 45C. Fanlar boşta 1800RPM oyun içi 3400RPM genel olarak da performans sıkıntısı çekmekteyim. Thermal pad veya vidalar için silikon pul değişimi yapmadım. Garantisi yoktur. Kasa içi hava akımı muazzam.

-OCCT testinde herhangi bir problemle karşılaşmadım fakat GPU sıcaklık 92C'yi buldu.

• AMD Ryzen 5 5600X - 101.9%
  • AMD RX 5700-XT - 103%
  • Samsung 970 EVO NVMe PCI-e M.2 500GB - 289%
  • Samsung 860 EVO 500GB - 130.6%
  • WD Green 240GB (2018) - 55.4%
  • G.Skill ıntl F4-3200C16-8gvkb 2x8GB - 93.5%
  • ASUS ROG Crosshair VII Hero.
  • X-Power 650W 80 Plus.

Fikri olan?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tahminen yeterli macun sürmediniz yada fazla sürdünüz.
Benim de aklıma gelen ilk bu oldu, ama termal ped leri de kontrol et bence bide görev yöneticisine bak arakada zorlayan bir şeyde olabilir.

Rog 5700XT var bende de. Boşta 55-60 derece arası geziyor. Yükte 90 civarında takılıyor. Sorun etmiyorum fazla.

Gerekli bakımları yapmışsın. Kasanın yan kapaklarını açık bırakarak sıcaklığı düşürebilirsin.

Her ne kadar firma böyle açıklama yaparsa yapsın, kartın ömrünü ciddi anlamda kısaltacak bir durum. Bahsettiğimiz sıcaklık 75-80 değil. 90 ve üstündeki sıcaklıklar. Eğer çekirdek bu durumdaysa Allah bilir bellek ne halde?

Macun değişiminden önce kaç derece oluyordu?

90 civari. Macunu ilk surdugumde bir hafta kadar performans superdi. Sanki yeni bir ekran karti almis gibi hissettirdi. Daha sonra tekrar eskisi gibi oldu.
Tahminen yeterli macun sürmediniz ya da fazla sürdünüz.

Bol sürdüm evet. CPU'ya kullandigimdan çoktu iyice yaydım.
Tahminen yeterli macun sürmediniz ya da fazla sürdünüz.

Bol sürdüm evet. CPU'ya kullandigimdan çoktu iyice yaydım.

Benim de aklıma gelen ilk bu oldu, ama termal pedleri de kontrol et bence bir de görev yöneticisine bak arakada zorlayan bir şeyde olabilir.

Thermal padler hakkinda fikrim yok. GPU'yu actigimda da bir thermal pad goremedim.
Gerekli bakımları yapmışsın. Kasanın yan kapaklarını açık bırakarak sıcaklığı düşürebilirsin.

Kasa icerisindeki hava akimini korumak icin camin kapali olmasi daha gerekli degil mi? Kasa ön tarafi mesh. 3 egzoz fani da mevcut.
Evet arkadaşlar. Thermal padleri değiştirdim. Ve Thermal Grizzly macun aldım bir daha. Sorun bunlarmış. Önceden Arctic kullanmıştım macun, sahte olma ihtimaline karşı grizzly verdim siparişi bu sefer. Sonuç olarak boşta 30C tam yükte 60C'yi geçmiyor. Padleri 1, 5mm aldım paraya kıymak gerekiyormuş bir de kaliteli seçimler yaptım. Performans süper!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…