5700XT fan ayarı yeterli mi?

CasualUser

Hectopat
Katılım
24 Şubat 2019
Mesajlar
258


5700 XT kullanıyorum. Hayatımda yaptığım fan kontrolü sadece %100'e almak ve otomatiğe geri çekmek oldu o yüzden yazıyorum buraya. %100'de çıkan fan sesi umrumda değil o yüzden %100 çok fazla ses çıkarır demenize gerek yok ama sürekli %100'de kalsın da istemiyorum tabii. Benim takıldığım durum 60 derece altı için verdiğim fan değerleri yeterli mi? %100'de 3200 RPM civarı dönüyor fan.

Bir de yazılımı kullananların bileceği üzere burası "Ayarlanıyor" adlı sekme. Burayı açmadan önce bana bir şeyler kabul ettirdi muhtemelen kendi riskinizle ayar yapın eğer cihaza bir şey olursa kabul etmiyoruz vs tarzında neyse orası önemli değil. Önemli olan kısım ben burayı otomatikten manuele çektim ama sadece fan ayarlarıyla oynadım. Diğer her şey otomatikte kalıyor değil mi? Kendi kafasına göre hallediyor fan dışındaki her şeyi yani.



Bir de bu sürekli değil mi? Bilgisayarı yeniden başlattığımda veya radeon yazılımına gelen güncellemeyi indirdiğimde bu yaptığım ayarlar kalacak yani?
 
Hocam fan ayarı %100 ile çalışırsa, zamanla fanların ömrü kısalacaktır. Ayarları bilgisayarınıza kaydetmenizi öneririm. Bilgisayarda ani bir kapanma gibi birşey olursa sıfırlanıyor ayarlar. Kaydederseniz eğer direkt olarak ayarı yükleyebiliyorsunuz.
 
Yapılandırma doğru, diğer ayarlara dokunmanıza gerek yok. Fan sesi rahatsız etmiyorsa ayarlar yeterli, fakat gereksiz. Kasanızın hava akışı iyiyse boşuna fanları yıpratmayın.
 
Size kabul ettirdiği anlaşma. Yaptığınız ayarlar yüzünden kart arızalanırsa sorumlusu biz değiliz gibisinden. Evet o sekmede sadece oynadığınız ayar değişir diğerleri otomatikte kalır. Evet sürekli olarak bu ayar kalır. Yeniden başladığında sıfırlanmaz.
 

72 dereceye kadar normal çalışıp sonra yüklensin. daha performans/ömür olur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…