5700XT R7 3700X Ekran açılma problemi

Reamer

Femtopat
Merhaba arkadaşlar,

1 Ay önce bir sistem topladım. İki sorunum var. Sistemin özelliklerini aşağıda yazacağım.

1- Evimin civarında elektrik kesintileri fazla olduğundan bazen işe gitmeden önce PSU'nun şartelini kapatıyorum. Eve gelip bilgisayarımı açtığımda bilgisayar açılıyor, CPU fan dönmeye başlıyor RGB'ler yanmaya başlıyor problem yok ancak ekrana mainboard yazısı gelmiyor. Bu sorunu gidermek için reset tuşuna basıyorum ve normal bir şekilde açılıyor ve oyunumu oynuyorum. PSU'dan şarteli kapatmadığım zaman bu sorunla çok nadir de olsa karşılaşmıyorum.

2-Dün ilk defa oyun esnasında GPU sıcaklığı 70 derece civarındayken bilgisayar kendine reset attı. Tekrar açılınca sıcaklık değerlerini kontrol etmek için FurMark Benchmark yaptım ve 253 FPS ile maksimum 83 dereceyi gördü. Bir de CPU için Cinebench yapayım dedim fakat render başlar başlamaz tekrar reset attı. Açılınca tekrar Cinebench uyguladım fakat bu sefer reset atmadı ve tekrar oyuna girdiğimde tekrar reset olayı meydana gelmedi. GPU ve CPU için overclock kullanmıyorum. CPU'da stok fan var. GPU boştaki sıcaklık 40 derece, CPU 50 derece. Oyunlarımda istediğim FPS değerlerini elde ediyorum(örneğin: DotA 2 155 FPS, Warzone 120 FPS)

Bu iki problemi göz önüne aldığımızda sorun neden kaynaklanıyor olabilir. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sistem özellikleri:
Cooler Master MB511 ARGB midi Tower(3 adet stok fan kullanmaktayım)
ASUS TUF Gaming X570 anakart.
AMD Ryzen 7 3700X.
2x8 G.Skill Trident RAM 3600MHz.
ASUS ROG STRIX Radeon 5700XT Gaming X ekran kartı 256 Bit 8 GB OC.
1 Adet XPG nvm. E SSD 500 GB.
1 Adet Adata 2.5" SATA SSD 500 GB.
Cooler Master MWE 750W 80+ güç kaynağı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı